Könyvtári programajánló
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 8. szombat

Mihály ünnepli névnapját.
Holnap Gergely napja lesz.
Főoldal Programajánló Könyvtári programajánló
Könyvtári programajánló PDF Nyomtat Email
2016 szeptember 21., szerda 07:31

Virágregék képben és szóban, a Tompa-napon
Tompa Mihály újonnan kiadott, szépen illusztrált Virágregék című versgyűjteménye köré szerveződik az idei, immár hatodik Tompa-nap a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban. A tavalyi, jubileumi év végén jelentette meg a kötetet a Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület, Repity Aranka akvarellképeivel illusztrálva. A könyvbemutató után kiállítás nyílik az eredeti akvarellképekből, illetve Gulyásné Raksányi Olga gyűjteménye segítségével azt mutatják be, hogyan jelent meg a költő a képeslapokon. Emellett természetesen vers és zene is várja az érdeklődőket szeptember 23-án, pénteken délután 4 órától, a Tompa Mihály Könyvtárban.


Vidám nyárbúcsúztató a Petőfi könyvtárban

Koncerttel, tánccal, kézműveskedéssel, színes szabadtéri programmal búcsúztatja a nyarat a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár. A hagyományosan szeptember végén megrendezett Petőfi Könyvtári Napok keretében, 23-án, pénteken délután fél 5-től mutatják be a Kühne Katalin által szerkesztett, Ormok, lombok, tisztások című kötetet. 24-én, szombaton pedig egész napos vidámsággal készülnek a könyvtárban. Lesz mazsorett-bemutató, fellép a Csiribiri együttes, a Bársony tánccsoport, és a Mintha zenekar. Eközben folyamatosan – délelőtt 10 órától este 6-ig – arcfestés, kézműves sarok, könyvtári játszóház és óriás fejtörők színesítik a napot a színesedő lombok alatt.


Környezetkultúra és gyógynövények

Mi a kapcsolat a gyógynövények és a miskolci legendák, a bioélelmiszerek és a bükki turistautak között? Az, hogy ezek megismerése mind része környezetkultúránknak. Ezért sok más mellett ezek is témái lesznek a miskolci könyvtárak által szervezett programsorozatnak. A sorozat első rendezvényén a gyógynövények hasznosításáról tart előadást Hegedűs István fitoterapeuta a Szabó Lőrinc Könyvtárban, amelynek természetesen herbáriuma is megtekinthető szeptember 27-én, kedden délután 2 órától.


Nagy Könyves Beavatás!
Október 5-éig lehet regisztrálni a Nagy Könyves Beavatásra, a Veronica Roth: A beavatott című regénye alapján szerveződő országos játékra. A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is várja a kreatív és olvasni szerető, 14-21 éves fiatalok jelentkezését. A játék során a 3-5 fős csapatoknak nemcsak el kell olvasniuk a választott könyveket, és véleményt kell mondani róla ajánló formájában, hanem el kell mesélni egy sms-ben, vagy épp új borítót lehet tervezni hozzá, esetleg kisfilmben vagy más kreatív módon kell megidézni a sztorit. Az októberi Országos Könyvtári Napoktól a márciusi Internetfiestáig tartó beavatásra a http://nagykonyvesbeavatas.hu oldalon vagy a könyvtárban lehet jelentkezni. Választási Ünnepség október 5-én a könyvtárban!


Városi versmondó verseny

Városi versmondó versenyt hirdet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A versenyre miskolci középiskolás korú tanulók jelentkezését várják október 10-éig. A témához és a hagyományokhoz híven az ’56-hoz kötődő versek közül kell egyet választani, amiben a könyvtár honlapján közzétett versválogatás is segíti a fiatal verselőket.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások