A Miskolci Illés EmlékZenekar a Kocsonyafesztiválon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 10. hétfő

Ármin ünnepli névnapját.
Holnap Ferenc napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra A Miskolci Illés EmlékZenekar a Kocsonyafesztiválon
A Miskolci Illés EmlékZenekar a Kocsonyafesztiválon PDF Nyomtat Email
2011 február 08., kedd 20:12

Egyre közelebb a Kocsonyafesztivál és egyre többen kíváncsiak a fellépő együttesekre. A program összeállt. Nézzük sorba és ismerjük meg folyamatosan egy kicsit jobban a fellépőket!
A M.I.E.Z., az Illés együttes legendás formációjának megalakulása után 40 évvel, 2005-ben jött létre Miskolcon. Az Illés zenekar 2005. augusztusában egy csíkszeredai és egy Sziget fesztiválos koncerttel végleg elköszönt a közönségtől. A tagok ekkor vállalkoztak arra a feladatra, hogy a magyar rock-beat zene úttörő zenekarának szellemét a színpadon tartsák, illetve az Illés zenekar dalait tovább népszerűsítsék a fiatal korosztály, az új nemzedék körében.

A koncerteken a mindenki által ismert Illés slágereken kívül, megpróbálják bemutatni a zenekar teljes életművét, minden nagy és kislemezről megismertetni a talán kevésbé közismert dalokat. Ezenkívül az egykori legendás budapesti Illés klub mintájára sikerült megvalósítani Miskolcon is a havi rendszerességgel működő Illés klubbot.

A kezdetek óta számos országos rendezvényen lépett már fel a zenekar, és határon túlra is sikerült eljutnia (Felvidék, Erdély). A közelmúltban Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs is ellátogatott a Miskolci Illés Klubba, ahol egy-egy közös produkció erejéig az Illés tagok együtt zenéltek a Miskolci Illés EmlékZenekarral.
Továbbá közös produkcióik voltak már Szörényi Örssel, Varga Miklóssal, Pomázi Zoltánnal (Bojtorján), Móricz Mihállyal (Fonográf), Homonyik Sándorral, Várkonyi Mátyással (Generál, Rockszínház), Kováts Krisztával, Rozinszky Csabával (Ős Illés), Poór Péterrel és Tamás Lászlóval (Echo).

A Kocsonyafesztiválon 2011. február 20-án lépnek fel 15 órai kezdettel a Nagyszínpadon.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások