Kihelyezett egyetemi tanszék az ISD Dunaferrnél
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 12. szombat

Villő ünnepli névnapját.
Holnap Antal, Anett napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Kihelyezett egyetemi tanszék az ISD Dunaferrnél
Kihelyezett egyetemi tanszék az ISD Dunaferrnél PDF Nyomtat Email
2010 szeptember 17., péntek 18:53

Szorosabbra fűzi együttműködését az ISD Dunaferr Zrt. és a Miskolci Egyetem
Kihelyezett tanszéket alapít a Miskolci Egyetem Dunaújvárosban, hazánk acéliparának vezető társasága, az ISD Dunaferr Zrt. támogatásával. Erről szól – többek között – az az együttműködési megállapodás, amelyet az intézmény, illetve a társaság vezetői 2010. szeptember 17-én, a IV. Fazola-napok rendezvénysorozat keretén belül megtartott, Energia és környezet 2010 című szakmai-tudományos konferencián írtak alá Miskolcon.

Az ISD Dunaferr Zrt. hazánk egyik legnagyobb értékteremtő vállalkozása, amelynek az acélipar területén a szakmai képzésben és a kutatás-fejlesztésben a Miskolci Egyetem az egyik legfontosabb partnere. A társaság és az egyetem évtizedek óta aktív és kiemelt szakmai kapcsolatban állnak egymással. Az acélipar borsodi térségben jellemző nehézségei tükrében felértékelődik az a gyakorlati képzés, amelyet a jövőben az ISD Dunaferr Zrt. közreműködésével biztosít a Miskolci Egyetem.
Az együttműködésben foglaltak szerint 2011. január 1-jétől Metallurgiai (ISD Dunaferr) Kihelyezett Intézeti Tanszék kezdi meg működését az ISD Dunaferr telephelyén Dunaújvárosban a társaság anyagi hozzájárulásával, az egyetemi kohómérnökképzés támogatása céljából. Ez a tanszék hivatott a jövőben alap- és mesterszakon (BSc, MSc), illetve a doktoranduszképzés (PhD) Dunaferrben elvégezhető gyakorlati oktatását biztosítani. Rendkívül nagy lehetőség egy oktatási intézmény számára az, hogy a termelési gyakorlatok mellett „élesben”, valós feladatokon és problémákon dolgozhatnak a leendő kohómérnökök Tudományos Diákköri (TDK) feladataikon, szakzáró dolgozataikon, diplomaterveiken, doktori értekezéseiken.
Az együttműködés keretein belül a Dunaferr vezetése vállalja, hogy a Dunaferr a Magyarországi Kohómérnök Képzésért alapítványon keresztül kiemelten támogatja a Miskolci Egyetem beiskolázási tevékenységét, s kiemelkedő szaktudású munkatársai közreműködésével részt vesz az egyetemi képzés más területein is. Ez elsősorban gyakorlat-orientált menedzsment ismereteket, és kutatási-fejlesztési megrendeléseket jelent a Miskolci Egyetem számára.

A megállapodás aláírói:
Serhiy Klyuchkin,  az ISD Dunaferr Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese,
Lukács Péter PhD, az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai műszaki vezérigazgató-helyettese,
Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora,
Dr. Gácsi Zoltán, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja.


 

blog comments powered by Disqus
 

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások