Szökő Kocsonyafesztivál, a jókedv fesztiválja
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Szökő Kocsonyafesztivál, a jókedv fesztiválja
Szökő Kocsonyafesztivál, a jókedv fesztiválja PDF Nyomtat Email
2012 január 19., csütörtök 00:33

Minden ellenkező híresztelés ellenére lesz Kocsonyafesztivál Miskolcon, s csupán azért szökik, mert az idén az év is szökik.


Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kocsonyafesztivált február 24. és 26. között Miskolcon. A fesztivál idén is tele van új ötlettel, meglepetésekkel, - hangzott el a mai sajtótájékoztatón a Szomjas szerdában.Többek között mert lesz Republik koncert, mert lesz születésnapi buli azoknak, akik csak négy évente tudnak szülinapot ülni, mert február 29-én születtek, s mert lesz még az eddiginél is minőségibb kézműves vásár, és a világon egyedülálló Kortyot az idén aszús hordóban érlelték 1-2 hónapig, alakul egy olyan virtuális klub  amelybe egy "Szeretem Miskolcot" feliratú, 500 forint értékű karszalaggal léphetünk be, s ez 10 százalékos kedvezményre jogosít majd a fesztivál ideje alatt. És mindez még csak ízelítő abból a gazdag kavalkádból amelyen reméljük az idén is leszünk 200 ezren.


A  XII. Kocsonyafesztivál részletes programjáról egyelőre keveset tudtunk meg a nyitó sajtótájékoztatón, de annyit mindenképpen, hogy Mád, Baja és Abaúj-Hegyalja térsége díszvendégként szerepel a rendezvényen. Kiszely Ágnes a fesztivál idei háziasszonya, és Kaszás Géza az igazgatója.

A fesztivál fővédnöke Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Prőhle Gergely, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának helyettes államtitkára, valamint Alexandru Victor Micula, Románia Budapesti nagykövete. A fesztivál védnöke Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Brindusa Armanca, a budapesti Román Kulturális Intézet igazgatója, aki képeslapot küldött a helyi médiának.

- Ahhoz, hogy a móriczi gondolat ma is igaz lehessen, miszerint Miskolc a legnagyobb jövőjű város, ki kell minden téren aknázni azt a szellemi energiát amely Miskolcon van, mondta köszöntőjében Fedor Vilmos képviselő, majd Rózsa Edit  a Kocsonyafesztivál alapító tulajdonosa azt mondta: a fesztivál a gazdasági és a kulturális tőke összefogása, amit mi sem bizonyít jobban, mint az ország és a határon-túli vendégek részvétele a az ország egyetlen téli fesztiválján.
Tatárka József, Mád polgármestere az alig 2400 fős település értékeinek rövid bemutatása után azt mondta: a hegyaljai bor és a terület különleges ásványai azok a minőségi értékek, melyek egymásra és a környék más értékeire épülve segíthetik a régió gazdaságát.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások