Mire ösztönöz a közmunkabér?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Mire ösztönöz a közmunkabér?
Mire ösztönöz a közmunkabér? PDF Nyomtat Email
2011 július 17., vasárnap 22:28

A sajtóban megjelent hírek szerint Pintér Sándor bejelentette, hogy a közmunkások számára fizetendő bér sokkal ösztönzőbb lesz a segélyeknél: 57 ezer forint havonta, melyet a közmunkásnak hetente, munkája arányában fizetnek. Ez a megnyilvánulás azt mutatja, hogy a kormány vagy arrogáns szinten tudatlanként kezeli az embereket, vagy maga sincs tisztában a mai helyzettel. Jelenleg ugyanis rendszeres szociális segélyként 28.500 forintot tudnak felvenni az arra jogosultak. Tehát ha a tervezett 4 órás közfoglalkoztatás valósul meg tömegesen, akkor az 57 ezer forintnak a fele jár, ami pontosan 28.500 forint. Ez lesz az a végtelenül ösztönző bérezés, amivel munkába kívánják csábítani az ingyenélőket? Ebből a pénzből kell majd megélnie az éveket, évtizedeket tisztességesen ledogozott, önhibáján kívül munkanélkülivé vált magyaroknak?

A kormány legfőbb célja világos: minél kevesebben jelentkezzenek közmunkára, így ne kelljen az államkasszából se segélyt, se közmunkabért, se álláskeresési járadékot fizetni. Mi lesz így a munka nélkül maradtakkal? Külföldre vándorlás, éhenhalás, bűnözés?

A Jobbik elutasítja ezt a kormányzati kész átverés show-t és javasolja, hogy a közmunkások teljes munkaidőben, bejelentett főállásúként vehessenek részt a közmunkaprogramban.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások