Kalandos miskolci turizmusfejlesztés
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Kalandos miskolci turizmusfejlesztés
Kalandos miskolci turizmusfejlesztés PDF Nyomtat Email
2011 július 14., csütörtök 13:35

Az MSZP szerint „zűrösek" a Miskolci Turisztikai Kft. vezetőjének magáncégei.
Miközben a város nagy nehezen elfogadott gazdasági programja és az új városvezetés prominensei is mint húzó, Miskolc fejlődését meghatározó iparágról beszélnek a turizmusról, tetteik nem azt igazolják, hogy ennek fontosságával tisztában is lennének. A Selyemréti Strandfürdő fejlesztése például tovább húzódik, noha a kivitelezésre az előző városvezetés idején érvényes és eredményes közbeszerzési pályázatot folytattak le. Ezt az új vezetés érvénytelenítette, új pályázatot írt ki, így jó esetben is csak 2012-ben lehet ott strandolni.

 

De még ez sem biztos, mert ha a beruházás a jövő évben nem éri el legalább a 75 százalékos készültségi szintet, a már elnyert pályázati pénzt vissza kell fizetni. Könnyen elképzelhető tehát, hogy jövőre is legfeljebb csak azokban a papírmedencékben fürödhetnek a miskolciak, melyek a választási ígéreteket tartalmazó fideszes prospektusban szerepeltek egy évvel ezelőtt. Mindezt dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselő mondta csütörtökön Miskolcon.

A képviselő egyéb példákkal is illusztrálta, hogy szerinte baj van a miskolci turisztikai fejlesztésekkel. Elmondta: az elmúlt időszakban két előkészített miskolctapolcai projektről, a négycsillagos szálloda megépítéséről és a Barlangfürdő melletti gyógyászati épület bővítéséről derült ki, hogy az arra elnyert uniós pályázati pénzek ellenére Miskolc nem valósítja meg a fejlesztéseket. Ezzel a város összesen mintegy 950 millió forintnyi támogatást veszített el, illetve azt a közel 50 millió forintot is, melyet az előkészítésre elköltött. Erre a sorsra jutott a Miskolctapolca Fejlesztési Klaszter pályázat is, mely a helyi vállalkozások együttműködését segítette volna 30 millió forintnyi uniós támogatással. Nem jutott jobb sors a Miskolci Turisztikai Desztinációs Menedzsmentnek sem: 42 millió forintot hagy veszni a városvezetés azzal, hogy – mint a képviselő fogalmazott – „a legfőbb turisztikai tanácsadó javaslatára szétzilálták az egyesületet".

A fentieken dr. Tompa Sándor szerint azért nem lehet nagyon csodálkozni, mert a Miskolci Turisztikai Kft. dr. Kriza Ákosék által kinevezett vezetője, Czinkné Sztán Anikó a saját vállalkozása, a miskolctapolcai Kalandtúra Parkot idén tavaszig üzemeltető Kalandtúra Kft. menedzselésével is bajban van. Mint azt a képviselő elmondta, a Kalandtúra Parkot 2005-ben hozták létre, több mint 4 hektár önkormányzati területen, az erdőben, Miskolctapolcán. Czinkné magáncége, a Kalandtúra Kft. azonban mindössze 112 négyzetméter területért fizetett (rendszertelenül, és csak az év meghatározott részében) bérleti díjat a városnak. Öt év alatt összesen 1,5 millió forint került a bérleményért cserébe a város kasszájába, annak a nagy része is csak az idén: a Kalandtúra Park üzemeltetését tavasszal átvevő Észak-Projekt Kft. (melyben szintén tulajdonos Czinkné Sztán Anikó) utalta át a korábbi évek elmaradását.

Aggodalomra ad okot dr. Tompa Sándor szerint az is, hogy az új üzemeltető, az Észak-Projekt Kft. már albérletbe is adta az üzemeltetési jogot. Erre korábban nem volt lehetősége a Kalandtúra Kft.-nek, a várossal kötött új szerződés értelmében az Észak-Projektnek viszont már igen. Az Ágnes és Tibor Bt. viszont szintén bajban van, ezt is bizonyítja, hogy a bíróság felfüggesztette a cég adószámát, s ez a határozata június 17-én jogerőre is emelkedett.

A képviselő kijelentette: azzal természetesen semmi gondjuk nem lehet, ha valaki vállalkozik, ám ha – mint fogalmazott – valaki „zűrös" cégügyekbe keveredik, akkor jogosan elvárható, hogy az illető egyáltalán ne vállaljon közmegbízatást. „Követeljük a városvezetéstől, hogy válassza el a magánbizniszt a közfeladatoktól!" – hangoztatta, - írja az eszakonline.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások