Népszavazást kezdeményez az MSZP
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Népszavazást kezdeményez az MSZP
Népszavazást kezdeményez az MSZP PDF Nyomtat Email
2011 július 14., csütörtök 13:31

A visszamenőleges hatályú jogalkotást tiltanák. Az ívet az OVB-nek kell hitelesítenie.

Mesterházy Attila pártelnök benyújtotta hitelesítésre az MSZP korábban bejelentett népszavazási kezdeményezését az Országos Választási Bizottsághoz – áll az ellenzéki pártelnök csütörtöki közleményében. Mesterházy Attila az MSZP június 18-i kongresszusa előtt jelentette be, hogy az ellenzéki párt népszavazást kezdeményez a visszamenőleges hatályú jogalkotás megtiltása érdekében.
A csütörtökön hivatalosan is benyújtott népszavazási kezdeményezés kérdése: "Egyetért-e Ön azzal, hogy új jogszabálynak az érintettekre nézve hátrányos rendelkezését a jogszabály hatálybalépését megelőző időszakra vonatkozóan ne lehessen alkalmazni?"

Mesterházy Attila indoklása szerint a visszamenőleges hatályú törvénykezési tilalmat a Fidesz-KDNP pártszövetség az MSZP indítványa ellenére a 2010. november 16-án elfogadott alkotmánymódosításakor nem volt hajlandó az alkotmányban rögzíteni. Nem tartalmazza ezt a kötelezettséget, illetve korlátot Magyarország új alaptörvénye sem.

A törvényen alapuló juttatások 98 százalékkal történő megadóztatása, a befizetett magán-nyugdíjpénztári tagdíjak államosítása, a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjak átmeneti idő nélküli megszüntetése, a rokkantnyugdíjasok juttatásainak veszélybe kerülése mind-mind olyan lépések, amelyek súlyosan sértik a jogbiztonságot – írja az MSZP elnöke.

"A szavazók nem erre adtak felhatalmazást, ezért a népnek, az embereknek közvetlenül kell erről véleményt nyilvánítaniuk, és adott esetben megálljt parancsolni az ilyen gyakorlatnak" – véli Mesterházy Attila. /MTI/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások