Nyílt levél Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselőhöz
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nyílt levél Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselőhöz
Nyílt levél Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselőhöz PDF Nyomtat Email
2011 július 08., péntek 10:02

Képviselő Úr!
Csakúgy, mint bő egy évvel ezelőtt, a választási kampányban, most is világgá kürtölte, hogy újraindulhat Diósgyőrben az acélgyártás. Komoly befektetői szándékokról, lehetséges megrendelésekről, több száz munkahelyről beszél. Sajnos, egyetlen apró dolog azért még hiányzik az egész virtuális sikertörténethez. Ez pedig a pénz. Jelentős állami szerepvállalást, egészen pontosan hitelgaranciát vár az ügylethez. Azt mondja, a bankok készen állnak arra, hogy hitelezzenek. Ezt most még azért nem teszik, mert az állam nem biztosítja őket arról, hogy a befektetett pénzüket valaha visszakapják-e. Ha eddig nem tudta volna: úgy bárki tud bármilyen vállalkozást indítani, ha van egy állam, amely finanszírozza a bukást. De a mostani magyar állam ilyen állam, Képviselő Úr? Az a fideszes kormány, amelyik magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat lop el az emberektől, hogy a rossz adópolitikája miatti költségvetési lyukakat befoltozza, amely képes visszamenőleges hatállyal is törvényt alkotni csak azért, hogy kevesebb nyugdíjat kelljen kifizetnie, megteszi, hogy önként, dalolva fizet súlyos milliárdokat?

Bő egy évvel ezelőtt, a választási kampányban arról beszélt, hogy itt dörömböl a kapun a rengeteg befektető, s ők majd még a választás évében, azaz 2010-ben újraindítják a gyárat. Újraindították? Akkor is reményt adott a volt gyári dolgozóknak, akik végül keserűen csalódtak. Most is reményt ad, felelőtlenül folytatja a sikerpropagandát, pedig az elmúlt bő egy év alatt semmi sem változott. Képviselő Úr! Ön semmit sem ért el a kohászat ügyében, ma ugyanúgy az a kérdés, mint 2010 tavaszán, lesz-e, aki finanszírozza az újraindulást.

Bő egy évvel ezelőtt, a választási kampányban többször is kértem Önt, hogy a televízió nyilvánossága előtt beszéljük meg a kohászat helyzetét. Ön ekkor erre nem volt hajlandó. Javaslatomat továbbra is fenntartom, már csak azért is, mert Ön, mint Diósgyőr új képviselője, elsősorban korrekt beszámolóval tartozik a választópolgároknak, nem pedig megalapozatlan diadaljelentésekkel. Hagyja abba az emberek hitegetését, beszéljen a konkrétumokról!

Gondolom, egy ilyen, volt gyári dolgozók százait érdeklő beszélgetésnek szívesen teret ad a Miskolc Televízió, különösen, ha mindketten felkérjük őket erre.

Várom tehát válaszát, remélem, képviselőként már nem futamodik meg!

Üdvözlettel

Dr. Tompa Sándor miskolci önkormányzati képviselő

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások