Újabb megszorítások várnak a lakosságra
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Újabb megszorítások várnak a lakosságra
Újabb megszorítások várnak a lakosságra PDF Nyomtat Email
2011 július 03., vasárnap 19:16

Mint ismeretes, a kormány az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben levő önkormányzatok idei évre előirányzott 31 milliárdos segélykeretéből 1182 településnek juttatott összesen 11,6 milliárd forintos mentőövet az önkormányzati szektort fenyegető tömeges csődhelyzet elkerülésére. Ezekből a támogatásokból azonban szinte kizárólag Fidesz-közeli települések részesültek.

Miközben az összes önkormányzat egyharmada - immár a kormány által hivatalosan is elismerten - válságos gazdasági helyzetbe sodródott, a kormány újabb megszorító intézkedései miatt tovább nőnek egyes települések terhei. A július 1-jétől hatályos jogszabályváltozások miatt ugyanis a települési tulajdonban levő, kapcsolt áramtermelést folytató távhőcégek elestek az addig élvezett támogatásoktól. Ezen túl ezek az egyébként is veszteséges cégek immár az árbevételre kivetett energetikai különadót is kötelesek fizetni, amit valószínűleg a bankszektorban, vagy a távközlési ágazatban tevékenykedő multik mintájára át fognak hárítani a lakosságra.

A Jobbik többször is érdeklődött az Országgyűlés ülésein arról, hogy milyen szocialista megszorító intézkedéseket helyezett hatályon kívül a kormány, de a Nemzetgazdasági Minisztérium egyetlen ilyen példát nem tudott említeni. Elmondható tehát, hogy a szocialisták által megkezdett megszorító politikát a második Orbán-kormány szocialista elődeinek kíméletlenségével folytatja tovább.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások