Ne csak a városlakók, a város is kaszáljon!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Ne csak a városlakók, a város is kaszáljon!
Ne csak a városlakók, a város is kaszáljon! PDF Nyomtat Email
2011 június 25., szombat 22:56

Felhívással fordult a városvezetés Miskolc lakosságához a napokban. Tájékoztattak arról, hogy lakókörnyezetünk tisztán tartása és rendezettsége közös ügyünk. Kértek mindenkit, hogy ingatlanjaikon, a házuk előtti zöld sávon rendszeresen kaszáljanak, tartsák azt tisztán, hiszen erre önkormányzati rendelet kötelezi őket. Még technológiai tanácsokat is kaphattak a miskolciak: e szerint „a mechanikai úton történő védekezés kis területen gyomlálással – gyökérrel együtt történő kihúzással, nagyobb területen rendszeres kaszálással – vegetációs időszakban időjárástól függően legalább havonta egyszer úgy, hogy 1-3 cm-es tarló maradjon”. A városlakókkal egyetértve az MSZP frakciója csak üdvözölni tudja a kezdeményezést. Sajnálatunkat fejezzük ki ugyanakkor, hogy a felhívást valószínűleg nem kaphatta meg maga a városvezetés, élén dr. Kriza Ákos polgármesterrel. Ha megkapták volna, tudhatnák, hogy az önkormányzatot is kötelezi hasonlóra egy rendelet, igaz, ez a város összes közterületére vonatkozik.

Márpedig a közterületi kaszálás újabban nem erőssége Miskolcnak. Konkrétan a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta. A költségvetésben ugyanis az eddigi hat kaszálás helyett idén frekventált belterületen négy, egyéb helyeken három szerepel. Talán ez az oka annak, hogy Miskolc hetek óta az országos élbolyban tanyázik a pollenfertőzöttség szempontjából.

A parlagfűre szerencsére ez nem vonatkozik, de gyanítjuk, ennek az oka csupán az lehet, hogy – mint azt a legutóbbi közgyűlésen dr. Kriza Ákos polgármester hozzáértő szakmai előadásából megtudhattuk – a parlagfű nem júniusban, hanem júliusban virágzik.

A miskolci városlakók nevében felszólítjuk tehát a városvezetést, dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy a közterületeken is végeztessék el a város pénzéből azt a munkát, amit megkövetelnek a miskolciaktól. Segítségként a figyelmükbe ajánljuk, hogy „a mechanikai úton történő védekezés kis területen gyomlálással – gyökérrel együtt történő kihúzással, nagyobb területen rendszeres kaszálással – vegetációs időszakban időjárástól függően legalább havonta egyszer úgy, hogy 1-3 cm-es tarló maradjon”.

Az MSZP frakciójának nevében

Bazin Géza önkormányzati képviselő,
a városgazdálkodási- és üzemeltetési bizottság tagja

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások