A budapesti Jobbik folytatja az elszámoltatást: ismét egy feljelentés korrupciógyanús szerződés miatt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A budapesti Jobbik folytatja az elszámoltatást: ismét egy feljelentés korrupciógyanús szerződés miatt
A budapesti Jobbik folytatja az elszámoltatást: ismét egy feljelentés korrupciógyanús szerződés miatt PDF Nyomtat Email
2011 június 21., kedd 22:16

Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke, országgyűlési képviselő ismét feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Ezúttal a fővárosi strandokat és fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.), valamint az OPERO Kft. között 2009 júniusában létrejött, de az új városvezetés által már felbontott üzemeltetési szerződés veti fel a bűncselekmények elkövetésének gyanúját.

A szerződésben a BGYH Zrt. – megdöbbentő módon – az alapfeladatának minősülő gyógy-, illetve strandfürdők üzemeltetésével bízta meg az OPERO Kft-t. Mindezt ráadásul havonta 40 millió forinttal magasabb összegért, mint amennyiért saját munkaerő alkalmazásával elvégezhette volna. Az adófizetőknek okozott kár elérheti a milliárdos nagyságrendet is. Az eset körülményei felvetik a bűnszervezetben történő elkövetési mód lehetőségét is.

A Jobbik ezen ügy kapcsán is bizonyítja, hogy az előző városvezetés elszámoltatását – a választási kampányban megígért módon – következetesen végrehajtja. A jelenlegi városvezetéstől még hatékonyabb és keményebb fellépést várunk, hiszen nem elég a Demszky-korszak korrupciógyanús szerződéseit felmondani, a felelősöket is meg kell nevezni és minden eszközzel elszámoltatni!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások