A Jobbik a leghatározottabban elítéli a gyulafehérvári magyarok elleni támadást
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik a leghatározottabban elítéli a gyulafehérvári magyarok elleni támadást
A Jobbik a leghatározottabban elítéli a gyulafehérvári magyarok elleni támadást PDF Nyomtat Email
2011 június 21., kedd 22:15

A Jobbik felháborodását fejezi ki az újabb brutális, magyarellenes támadás miatt, amely ezúttal Gyulafehérvárott történt. Részeg román fiatalok kövekkel dobálták meg a katolikus teológia épületét, az esetet lefényképezni szándékozó rektort és kollégáját pedig magyarságuk miatti szidalmak közepette baseballütővel verték meg. Bár az elkövetők közül többeket már elfogtak, az eset ismét rávilágít arra a szomorú tényre, hogy Romániában a mai napig is létezik a – számos esetben a román politikai erők által szított vagy bátorított – szélsőséges magyarellenesség.

A Jobbik határozott lépéseket vár a kormánytól! Magyarországnak világossá kell tennie, hogy minden körülmények között kiáll azokért a magyar emberekért, akik magyarságukért bárhol a világon bántalmazást, megkülönböztetést vagy bármilyen hátrányt szenvednek el! Az ehhez hasonló kérdésekben elsősorban nem tájékozódni, nem tárgyalgatni kell és főleg nem a jószomszédi viszonnyal kell törődni, hanem az ott élő magyar közösség védelme érdekében egyértelmű elvárásokat kell megfogalmazni Romániával szemben. Sürgetjük egyúttal a Jobbik programjában felvállalt és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által egy éve megígért nemzeti jogvédő iroda mielőbbi felállítását, amely konkrét segítséget nyújthatna a hasonló, magyarellenes atrocitások áldozatainak.

Oláh Zoltán rektor úrnak és munkatársának mielőbbi gyógyulást kívánunk, további áldozatos munkájukra pedig Isten gazdag áldását kérjük!

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások