Kriza hiába kérleli, Czinkné nem enged
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 10. hétfő

Ármin ünnepli névnapját.
Holnap Ferenc napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Kriza hiába kérleli, Czinkné nem enged
Kriza hiába kérleli, Czinkné nem enged PDF Nyomtat Email
2011 június 20., hétfő 20:56

Nem akarja a Miskolci Turisztikai Kft. vezetője, hogy szocialista képviselő is láthassa a cég iratait.
Összeférhetetlennek tartja dr. Tompa Sándor szocialista önkormányzati képviselő azt, hogy Czinkné Sztán Anikó turisztikai magáncégek tulajdonosaként irányíthatja a városi tulajdonban lévő Miskolci Turisztikai Kft-t. Minderről hétfőn számolt be a képviselő Miskolcon.


Mint azt elmondta, Czinkné Sztán Anikó novemberi kinevezése előtt több cégben is tulajdonosként, illetve ügyvezetőként szerepelt (Kalandtúra Kft., Észak-Projekt Kft., Hygiland Kft.). Ezzel kapcsolatban ő maga többször is interpellált a miskolci önkormányzat közgyűlésén, a kérdéseire adott válaszában dr. Kriza Ákos polgármester viszont arról tájékoztatta, hogy a körülményeket megvizsgálták, és nem találták összeférhetetlennek a tisztséget, mert a magáncég ügyvezetői tisztségéről Czinkné Sztán Anikó lemondott. Dr. Tompa Sándor nehezményezte, hogy az ezzel kapcsolatos vizsgálatok anyagát ugyanakkor mind a mai napig nem ismerhette meg.

Elmondta azt is, hogy több hete nem kapott választ a polgármestertől arra a kérdésére sem, miszerint a Czinkné Sztán Anikó tulajdonában lévő cégeknek van-e jelenleg üzleti kapcsolata az önkormányzattal, annak intézményeivel, cégeivel, a Miskolc Holdinggal és annak tagvállalataival. A Kalandtúra Kft.-vel kapcsolatban dr. Tompa Sándor elmondta: ez a cég 2005-ben önkormányzati területre építette kalandtúra parkját. „Úgy tudjuk, a földhasználati bérleti díj fizetésében jelentős a hátralékuk, ám azt, hogy most pontosan mennyi – többszöri kérdésünk ellenére – nem hajlandó elárulni dr. Kriza Ákos polgármester".

De nemcsak válaszokat nem kapott a képviselő, még iratbetekintésre sem nyílt lehetősége. Még annak ellenére sem, hogy maga a polgármester is kérte Czinkné Sztán Anikót, tegye lehetővé, hogy a jogszabályok biztosította lehetőségeknél fogva dr. Tompa Sándor megismerhesse a Miskolci Turisztikai Kft. vezetőváltásával kapcsolatos dokumentumokat. Dr. Tompa Sándor tájékoztatása szerint Czinkné Sztán Anikó azt mondta neki, az ügyben az ombudsman állásfoglalására vár, s amíg a biztos nem nyilatkozik arról, hogy a képviselő is betekinthet az anyagokba, addig ez nem történhet meg.

A tájékoztatón dr. Tompa Sándor firtatta azt is, hogy Czinkné Sztán Anikó milyen alapon töltheti be egyidejűleg a Miskolci Városfejlesztési Kft. felügyelő bizottsági elnöki tisztét, miközben ez a városi cég menedzseli a Miskolci Turisztikai Kft. projektjeit. Szerinte az is „érdekes szerepvállalása az üzletasszonynak, hogy az önkormányzati kampányban piac-ügyekben tanácsadóként, majd a választások után tulajdonosi képviselőként szerepelt, miközben az általa vezetett Hygiland Kft. üzleti kapcsolatban állt és áll jelenleg is a Miskolc Piac Zrt.-vel",- írja az eszakonline.hu.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások