Ne másra mutogasson az alkalmatlan városvezetés!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 10. hétfő

Ármin ünnepli névnapját.
Holnap Ferenc napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Ne másra mutogasson az alkalmatlan városvezetés!
Ne másra mutogasson az alkalmatlan városvezetés! PDF Nyomtat Email
2011 június 02., csütörtök 20:08

A Zöld Nyíl Villamos-fejlesztési Projekt végrehajtására 2002 óta készül a Miskolci Közlekedési Zrt. és Miskolc önkormányzata. Kijelenthetjük, hogy a korszerűsítések megfelelnek a XXI. század kihívásainak (csökken az utazási időtartam, fejlett informatikai rendszer jön létre, kisebb lesz a zajkibocsátás, bővül a hálózat). A projekt két kormány és az Európai Unió szigorú kontrollján ment át!

Az új városvezetés már a kampányban is csak kritizálta a beruházást, annak ellenére, hogy az előző ciklusban fideszes képviselő is tagja volt a projektirányító bizottságnak. Szakmai kérdésekben ő is egyetértett a projekttel.

Káli Sándor
polgármestersége idején eredményes volt a pályafelújításra kiírt pályázat, így  tavaly el is kezdődhetett a munka. Fontos megjegyezni, hogy a kivitelezési munkát a tervezettnél 2 milliárd forinttal olcsóbban vállalta el a tendert megnyerő cég, ám ezt a megspórolt 2 milliárd forintot mind a mai napig nem szerezte vissza az államtól a városvezetés. Pedig lenne helye, például a Baross utcán, a Tiszai pályaudvari végállomásnál, a diósgyőri szűkületnél, vagy a csomópontok biztonságossá tételénél.

Sajnos ma már kimondhatjuk, hogy a fideszes városvezetés a közlekedésszervezést politikai irányítás alá helyezte. A belvárost a Kiss Ernő utcával összekötő útszakasz ügyében mind a mai napig folyamatosan akadékoskodnak: az elkészült utat hónapok óta nem lehet használni, de a Malomszög utcát a Petőfi utcával összekötő hidat sem. Pedig ha időben átadják azokat, nincs ez a káosz.
Az Újgyőri főteret anélkül zárták le, hogy gondoskodtak volna a megfelelő elkerülő útról. Ráadásul a főteret még mindig nem lehet használni, noha a munkálatok elvégzésére szabott határidő már rég lejárt.  A csúszás oka mind előttünk, mind pedig a városlakók előtt ismeretlen.
A járműbeszerzési tender kiírásával nyolc hónapig tötyörészett a Városvezetés, villamos-jármű gyár alapításába kezdtek inkább-sikertelenül!

A kivitelezést az uniós elvárásoknak megfelelően egy mérnöki csoport ellenőrzi: ha a Kriza-féle városvezetés elégedetlen a munka minőségével, akkor náluk reklamáljon, ne pedig az előző városvezetésre mutogasson. Egyáltalán ne mutogasson sehová sem, tegye azt, ami a dolga: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az Európai Unió, a magyar kormány (beleértve az Orbán-kabinetet is), illetve a miskolci önkormányzat által jóváhagyott tervek minél hamarabb, minél gyorsabban, minél kisebb fennakadásokkal valósuljanak meg.

Fejezzék be a mellébeszélést, a hazudozást, a bűnbakkeresést, mert a miskolciak unják az állandó magyarázkodásukat.
Vegyék észre, hogy tavaly október óta ők vezetik ezt a várost, teljes felelősséggel. Vállalják döntésképtelenségüket, azt hogy a hibás döntéseik miatt a fennakadások következményei már kizárólag őket terheli.
Nem pedig Winnetout, Fidel Castrot, vagy Micky egeret,- mondta Tompa Sándor, MSZP-s képviselő a mai sajtótájékoztatón.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások