Orbán Viktor jelentse ki, hogy nem akar királyságot!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Orbán Viktor jelentse ki, hogy nem akar királyságot!
Orbán Viktor jelentse ki, hogy nem akar királyságot! PDF Nyomtat Email
2010 augusztus 29., vasárnap 18:33

A magyarok többsége nem vágyakozik király után. Pláne nem olyan király után, akit a Fidesz jelölt ki a számunkra.

Kétségünk nincs afelől, hogy ki lenne az uralkodó, ha Boross Péternek, Orbán Viktor tanácsadójának, a miniszterelnöki „szakértői” alkotmány-előkészítő bizottság tagjának víziója valósággá válik, s hazánk államformája királysággá változna: az a politikus, akit a vicces fotómontázsok – egyedüliként ebben az országban – koronával a fején ábrázolnak. Ő és leszármazottai uralkodjanak ebben hazában, s testesítsék meg Magyarországot?  Boross Péter talán Orbán Viktor és családja királyságát akarta előkészíteni akkor, amikor a Heti Válaszban úgy fogalmazott: „hitem szerint lehetnénk királyság is”?

Nem akarunk királyságot, s nem akarjuk, hogy az új alkotmány ugyanúgy a Fidesz giccsgyűjteménye legyen, mint a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata. Jogászként, az MSZP országgyűlési képviselőjeként, magyar állampolgárként követelem, hogy a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságával párhuzamosan működő, miniszterelnöki „szakértői” alkotmány-előkészítő bizottságban csak olyan szakemberek kapjanak helyet, akik tudják, hogy mit beszélnek, jogi és szociológiai téren felkészültek, ismerik ezt az országot, s a bennük élő embereket! Követelem, hogy a „szakértői” bizottságban ne csupán olyan emberek írják az új alkotmányt, mint Orbán Viktor tanácsadója (Boross Péter), az Orbán–Torgyán-kormány volt miniszterei (Pálinkás József és Stumpf István), a Fidesz jelenlegi európai parlamenti képviselői (Schöpflin György és Szájer József), vagy az a bukott politikus, aki a Kádár-rendszer Grósz-kormányában államminiszterként tevékenykedett (Pozsgay Imre).

Követelem, hogy Orbán Viktor – bár tiszta szívből remélem, hogy meg sem fordult ilyesmi a fejében – jelentse ki, hogy nem akar Magyarországon királyságot. Követelem, hogy mint ennek az egész alkotmányozási ceremóniának a szellemi vezére tegye világossá: ő nem királyságban, hanem egy modern, demokratikus elveken alapuló, ideológiai sallangoktól mentes új alkotmány létrehozásában érdekelt.

Dr. Simon Gábor országgyűlési képviselő

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások