Civilek és jobbikosok nyomására visszaállították a sürgősségi ellátást Mezőkövesden
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Civilek és jobbikosok nyomására visszaállították a sürgősségi ellátást Mezőkövesden
Civilek és jobbikosok nyomására visszaállították a sürgősségi ellátást Mezőkövesden PDF Nyomtat Email
2012 november 14., szerda 22:32

A nyár folyamán nagy felháborodási hullám söpört végig Mezőkövesden és a hozzá tartozó térségben a város belgyógyászatát ért átalakítások, leépítések miatt. Az 1978 óta, a Miskolci Semmelweis Kórház alatt működő mezőkövesdi kórház 30 ágyas belgyógyászatilag aktív fekvőbetegek ellátását megszüntették, s vele együtt a 24 órás sürgősségi ellátást is. Maga a belgyógyászati osztály nem szűnt meg, de ezen túl csak krónikus - más néven elfekvő - betegek fogadását s kezelését láthatták el az orvosok.
A kórházi leépítés tényét csak az utolsó pillanatban jelentette be a minisztérium. Szűk másfél héttel július 1. előtt, a hivatalos utat megkerülve, telefonon értesítették az egri Markhot Ferenc kórház ügyvezető igazgatóját, hogy szervezze meg a mezőkövesdi kórház aktív fekvőbeteg ellátásának átvételét. A megváltozott helyzetről a lakosságot nem tájékoztatták.


Az érintett kórházak vezetői közös levélben kérték az illetékes döntéshozókat, hogy ne szüntessenek meg minden aktív ágyat, ezáltal is védve a kövesdi és a környező településen élő emberek életét, egészségét, de a fideszes egészségügyi államtitkár nem foglalt állást a hozzá intézett kérdésben. Tállai András, Mezőkövesd korábbi polgármestere, jelenlegi önkormányzati államtitkár állítása szerint nem tud a kórház érdekében segíteni, hiszen Szócska Miklós egészségügyi államtitkár munkatársáról „egyszerűen mindig lepattan”.


Ezen felháborodva a Jobbik Mezőkövesdi Szervezete és az érintett civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek. Rövid idő alatt több mint 10.000 aláírást gyűjtöttek az egészségükért aggódó lakosok és a szimpatizánsok. Majd ezt követően tüntetésen fejeztük ki nemtetszésüket, felhívva a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára.


A sok munka és kitartás az aláírások és a kórházért való tüntetés meghozta első gyümölcsét. November 1-től újra működik a 24 órás sürgősségi ellátás a mezőkövesdi belgyógyászaton. Mindez, az elmúlt időszak példaértékű összefogása nélkül nem jöhetett volna létre! Ismét bebizonyosodott, hogy nincs olyan dolog, amit kellő elszántsággal és akarattal el ne lehetne érni! Mert csak az veszhet el végleg, amiről önként lemondunk!


Köszönjük mindenkinek (civileknek, egészségügyi dolgozóknak, háziorvosoknak, aktivistáknak) az önzetlen segítségét a magunk, és azok nevében, akiknek fontos a helyi belgyógyászat sorsa és családjuk egészsége.Barsi László

elnök, Jobbik MezőkövesdJámbor Márk

B-A-Z megyei alelnök

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások