Új egészségügyi struktúra
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 16. szerda

Jusztin ünnepli névnapját.
Holnap Laura napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Új egészségügyi struktúra
Új egészségügyi struktúra PDF Nyomtat Email
2012 szeptember 05., szerda 22:12

A Kormány minden erejével azon dolgozik, hogy a szocialista-szabaddemokrata kormányok intézkedései miatt az összeomlás szélére sodródott egészségügyi ágazatot úgy szervezze át, hogy az fenntartható, kiszámítható és hatékony legyen. Magyarországnak egy, a jelenleginél jóval hatékonyabban működő egészségügyi ellátórendszerre van szüksége, ahol a minőségi szolgáltatásokhoz, betegségétől és anyagi helyzetétől függetlenül, egyforma eséllyel fér hozzá az ország valamennyi polgára.
Az egészségügyi kormányzat egyik legjelentősebb intézkedése a betegellátás strukturális átalakítása. Az új egészségügyi struktúra alapelvei: átláthatóság, világos felelősségi viszonyok, racionalizált beszerzések, a pazarlás megszüntetése. A korábbi, fenntarthatatlan és átláthatatlan helyzetet egy szervezett rendszer váltja fel. Az ellátórendszer költséghatékonyabban és a betegek számára érezhetően jobban fog működni a jövőben. A kiszámítható betegutak, a magas szintű szolgáltatást nyújtó gyógyító centrumok létrehozása, illetve az egynapos ellátás megerősítése egyaránt az egészségügyi rendszer erősödését eredményezi. A Kormány úgy rendezi át a meglévő egészségügyi kapacitásokat, hogy biztosítsa a betegek optimális időn belüli hozzáférését az állapotuknak legmegfelelőbb, biztonságos és jó minőségű ellátáshoz.
Az egészségügyi ellátórendszer átalakítása egy folyamat. Ennek részeként az állam két ütemben átvette az önkormányzatoktól a fekvőbeteg-ellátó intézményeket. Az egységes rendszer felépítése ugyanis csak akkor valósítható meg gyorsan, ha egy kézben vannak a fekvőbeteg-ellátó intézmények. Az egységes állami kórházhálózat kialakítása nyomán egységes kapacitásszabályozást lehet érvényesíteni, ami megtakarítást jelent és így több jut mindenkinek. A rendszer egészében optimálisabb, biztosabb lesz a betegek hozzáférése az ellátásokhoz. Mindenki számára egyértelműen megismerhető, hogy hol kaphat meg egyes ellátásokat. Az emberek az újjászervezés eredményeként jobb ellátáshoz juthatnak hozzá. Az új, hatékonyabb rendszer 2014-re válik érzékelhetővé.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások