A Jobbik tiltakozik az adók lakosságra hárítása miatt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik tiltakozik az adók lakosságra hárítása miatt
A Jobbik tiltakozik az adók lakosságra hárítása miatt PDF Nyomtat Email
2012 július 16., hétfő 19:43

Bár a kormányzat azzal az indoklással vezette be ágazati különadóit s a távközlési adót is, hogy azt a nagy szolgáltatók fogják fizetni, már akkor látható volt, hogy az ostor végül az egyes embereken, a magyar családokon csattan. Noha a kabinet kitartott amellett, hogy az ágazat három nagy cége vállalja majd a terhet, azóta közülük ketten is jelezték, hogy minden pironkodás nélkül áthárítják ügyfeleikre azt az adót, amit nekik kellene fizetniük.
A napokban az egyik legnagyobb, korábban magyar tulajdonú távközlési cég jelentette be, hogy szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítja díjszabását, s bár a cég kommunikációja szerint ez „nem a bevezetett új távközlési adó áthárítását jelenti”, a döntést „kedvezőtlen piaci folyamatokkal” indokolják, az időzítés ismeretében nehéz elképzelni, hogy az emelésben nincs szerepe a kormányzat újabb megszorító lépésének.

Azzal, hogy a lakossági előfizetéses és feltöltőkártyás telefondíjak egy része és több díjcsomag havidíja emelkedik, láthatóvá válik, hogy az ágazat nagyobb szolgáltatói lényegében egyöntetűen növelik áraikat, s erős a gyanú, hogy a rájuk kivetett adó teljes egészét még ebben az évben ki tudják fizettetni előfizetőikkel.

Ki kell emelnünk, hogy a kis és közepes méretű magyar vállalkozások is rosszul járnak, hiszen szerződéseik esetében szintén nő egyes díjcsomagok, valamint a nemzetközi kimenő hívások árai, továbbá nőnek egyes havidíjak és üzenetdíjak is. A nagyvállalati ügyfelek esetében ugyanakkor ezek a tehernövekedések jobbára nem tapasztalhatók, tehát az áthárítás nagy része az egyszerű polgárokon és a munkahelyek többségét biztosító kisvállalkozókon csapódhat le.

A Jobbik éppen ezért elutasítja azt az álszent kormányzati indoklást, hogy „az erős verseny megakadályozza majd az adók áthárítását”, és a nemzeti párt egy olyan ellenőrző, monitoringrendszer azonnali kiépítését sürgeti, mely akár hétről hétre képes mérni a díjtétel-emeléseket, s azonnal kiszűrni, ha az érintett óriáscégek kibújnának saját fizetési kötelezettségeik alól. Tesszük ezt azért, mert meggyőződésünk, hogy az egykulcsos adózás zsákutcája és a kilátástalan kormányzati gazdaságpolitika miatt a magyar embereknek nincs arra pénzük, hogy nagyvállalatok adóját fizessék meg.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások