Ismét az eredeti, Árpád-pajzsos közlekedési tábla jelölheti ősi emlékeinket
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Ismét az eredeti, Árpád-pajzsos közlekedési tábla jelölheti ősi emlékeinket
Ismét az eredeti, Árpád-pajzsos közlekedési tábla jelölheti ősi emlékeinket PDF Nyomtat Email
2012 július 14., szombat 03:40

A Jobbik még tavaly novemberben szóbeli kérdést intézett Fónagy János közlekedésért felelős államtitkárhoz, melyben az iránt érdeklődött, elismerve a magyar történelemben kiemelt fontosságú Árpád-korból származó emlékek jelentőségét, visszaállítják-e az I-028-as jelű jelzőtáblát eredeti, az Árpád-kori emlékeket jelző állapotába? Akkor az államtitkár – miután szélsőségesnek nevezte a párt képviselőjét – ígéretet tett a tábla visszaállítására.Később a párt ismét írásbeli kérdésben érdeklődött az ügy állásáról, ekkor már Németh Lászlóné válaszolt a nemzeti erő képviselőjének. Kijelentette, az Árpád-kori műemléket jelző tábla kihelyezhető, ha ahhoz az országos közút kezelője, illetve a közlekedési hatóság hozzájárul. A Jobbik újabb kérdésére a miniszter asszony válaszában közölte, az útügyi műszaki előírás azonnali módosítási lehetőségének vizsgálata folyamatban van, amelyet követően megvizsgálják annak lehetőségét is, hogy az Árpád-kori emléket jelző tábla a régi jelzőszáma alatt kerülhessen vissza az előírásba.

A radikális párt erőfeszítéseit végül siker koronázta. Június közepén az Árpád-pajzsot ábrázoló közlekedési tábla visszakerült a „Közúti jelzőtáblák. Idegenforgalmi jelzőtáblák és alkalmazásuk” című útügyi műszaki előírásba I-028-as szám alatt.

Mindez azt jelenti, hogy az Árpád-kori emlékeket jelző tábla nemcsak az útügyi műszaki leírásba került vissza, de, a korábban az MSZP–SZDSZ-kormány által komoly szimbolikus jelentéssel a zsinagógának adományozott eredeti, I-028-as jelzőszámát is visszakapta. A tábláért folytatott küzdelem tehát a Jobbik teljes győzelmével ért véget. Az Árpád-pajzsot ábrázoló jelzőtábla ismét büszkén hirdetheti a magyarság történelmi, építészeti emlékeit, ősi Kárpát-medencei jelenlétünket.

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások