Mégis székházzal fizette ki a cigány szavazatokat a Fidesz
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Mégis székházzal fizette ki a cigány szavazatokat a Fidesz
Mégis székházzal fizette ki a cigány szavazatokat a Fidesz PDF Nyomtat Email
2012 július 14., szombat 03:27

Az Országgyűlés a Jobbik tiltakozása ellenére mégis elfogadta azt a törvényt, amellyel a Fidesz–KDNP-s kormánytöbbség Alaptörvényt sértő módon ingyen átadott a Farkas Flórián vezette Lungo Dromnak egy ’50-es években államosított, korábban óvodaként használt, több százmillió forint értékű budapesti ingatlant. A Fidesz cigányszavazatait a 2010-es választásokon besöprő szatellit szervezet „kifizetését” tizenkét állami ingatlan egyházak részére történő visszaadásának csomagjába csempészték bele. Az előterjesztéshez még érdemi indokot sem adtak, csak annyit, hogy ez „mindenképpen indokolt”.
A Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula nemzeti radikális képviselők által kirobbantott cigányszékház-botrány hatására a KDNP-s Lukács Tamás vezette Emberi jogi bizottság kormánypárti többséggel elfogadott – amúgy házszabályellenes és állami vagyonra vonatkozó szabályokat durván sértő – székházmutyis módosító javaslatát múlt hét pénteken még a „nemzeti együttműködés” szavazógépei is leszavazták.

Miután ezt a botrányos székházadományt a 2012. évi költségvetési törvény módosításába nem sikerült becsempészni, ezért négy fideszes képviselő önálló törvényjavaslatot nyújtott be az „adomány” legalizálása érdekében.

Hétfőn a Jobbik kapcsolódó módosító javaslattal élt a botrányos székházhoz juttatás megakadályozása érdekében, és a részletes vitában minden érvet felvonultattak a radikális képviselők a diszkriminatív és nemzeti vagyont megcsapoló akció ellen. A szavaztatást záróvita kizárásával kívánták végigvinni, de Gaudi-Nagy Tamás ügyrendi felszólalásában azt kérte, hogy vegyék le ezt az egyszer már megbukott javaslatot, amely sérti az Alaptörvény 38. § (4) bekezdését, amely szerint állami vagyont elidegeníteni csak átlátható szervezetnek lehet, a Lungo Drom pedig nem ilyen. Egyébként a Jobbik az egyházi ingatlanok visszaadásával egyetértett. A fideszes levezető elnök a kérésnek nem adott helyt, így egy csapásra a Lungo Dromé lett az értékes ingatlan.

Mi folyik itt? Hol a határ? Ki lesz a következő? Mi kell még ahhoz, hogy végre emberközpontú rend legyen a hazánkban: elszámoltatás, nemzeti vagyon elherdálása helyett annak visszaszerzése és a nemzet felemelése. A Jobbik az alapvető jogok biztosához fordul a törvény alkotmánybírósági megtámadása érdekében.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások