A Jobbik megoldása a BKV finanszírozására
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik megoldása a BKV finanszírozására
A Jobbik megoldása a BKV finanszírozására PDF Nyomtat Email
2012 július 11., szerda 22:03

A fővárosi Jobbik kezdetektől elutasította a dugódíj bevezetését, melyet a Demszky-féle városvezetés meggondolatlan ígérete miatt vetettek volna ki a lakosságra. Az újabb sarcot a parlamentben is leszavazta a Jobbik. A BKV finanszírozását ugyanakkor meg kell oldani más forrásból, ezt azonban úgy kell megtenni, hogy a lakosságra ne tegyenek újabb terheket. A fővárosi Jobbik frakció üdvözli az iparűzési adó módosított felosztására és a parkolási díjak fővároshoz történő átcsoportosítására tett javaslatot, mivel ezek nem újabb adó bevezetéséről szólnak, mégis többletbevételt jelenthetnek a fővárosnak.

A Jobbik szerint a két javaslat már garanciát jelenthetne a BKV működési gondjainak megoldására, azonban plusz intézkedésként szükségesnek tartjuk a világviszonylatban alkalmazott módszert, a közösségi közlekedés áfájának lecsökkentését is. A Jobbik már korábban is kezdeményezte, és törvényjavaslatként benyújtotta a tömegközlekedés viteldíját indokolatlanul sújtó 27 százalékos ÁFA tartalom 5 százalékra csökkentését. A fővárosi Jobbik továbbá újfent javasolja a BKV által használt üzemanyag jövedéki adó alóli mentesítését, melyet a MÁV-nál is alkalmaznak. Ez az intézkedés jelentős mértékben csökkentené a közlekedési vállalat működési költségeit.

Ez a négy rendelkezés együtt esélyt adna a BKV jövőbeni finanszírozására, a lakosságot pedig nem kellene újabb adókkal terhelni.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások