Tovább dagad a cigányszékház-botrány
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Tovább dagad a cigányszékház-botrány
Tovább dagad a cigányszékház-botrány PDF Nyomtat Email
2012 július 11., szerda 21:46


Miután Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula országgyűlési képviselők lefülelték az egyház ingatlanok visszaadása közé rejtett, a cigány szavazatok sunyi kifizetését, a kértharmados többség újabb trükkel próbálja tető alá hozni ezt a cigányság számára is kínos ügyet. Mint ismert, a Farkas Flórián vezette Lungo Dromnak, a Fidesz cigányszavazatait besöprő szatellitszervezetnek egy ’50-es években államosított, korábban óvodaként használt, több százmilliós értékű ingatlant kívánnak ingyen odaadni.

A KDNP-s Lukács Tamás vezette emberi jogi bizottság kormánypárti többséggel elfogadott – amúgy házszabályellenes és az állami vagyonra vonatkozó szabályokat durván sértő – székházmutyis módosító javaslatát, illetve a költségvetési bizottság hasonló tárgyú módosító javaslatát még a „nemzeti együttműködés” szavazógépei sem támogatták. A Ház 296 nem szavazattal söpörte le a javaslatokat, amelyekkel ezt az egész botrányos székház-adományozást példátlan módon a 2012. évi költségvetési törvény módosításába akarták becsempészni. E törvény vitájában Gaudi-Nagy Tamás szóvá is tette ezt az elképesztő törvénysértést.

Orbánék a felsülés után sem adták fel szándékukat: négy fideszes képviselő önálló törvényjavaslatot nyújtott be a cigányszervezetnek szánt ingatlanmutyi legalizálása érdekében. A törvényjavaslat vitája során, melyen Farkas Flórián és a többi cigány képviselő részt sem vett, Gaudi-Nagy Tamás ismertette Jobbik kapcsolódó módosító javaslatát, amellyel a nemzeti radikális párt meg akarja akadályozni a Lungo Drom székházhoz juttatását.

A szavazásra csütörtökön kerül sor, a kétharmados gőzhenger hozzáállását ismerve az eredmény borítékolható. De ahogy az első menetben is sikerült megbuktatni ezt a székházbizniszt, úgy erre most is van esély. Számítunk minden jóérzésű magyar és cigány ember tiltakozására, amelyet Farkas Flórián és a botrányos törvényjavaslatot benyújtó képviselők parlamenti, illetve a Lungo Drom drótpostacímére juttathatnak el.

Ne felejtsük el: a legkellemetlenebb helyzetbe ezzel a székházüggyel a Lungo Drom és a hazai Fidesz-párti cigányság került, mert ha mégis megkapják ezt az értékes ingatlant, akkor soha nem mossák le magukról, hogy a cigányszavazatok ellenértékét így fizette meg nekik a Fidesz. A Lungo Drom-székház problémáját azok a cigányok tudnák hatékonyan megoldani, ha akarnák, akik kacsalábon forgó villákkal, méregdrága autókkal s egyéb vagyontárgyakkal rendelkeznek. Felkérjük őket, adják össze a székházra valót Farkas Flóriánéknak, de ne a nemzet már amúgy is lerabolt vagyonát apasszák tovább!

Jobbik Magyarországért Mozgalom

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások