Levél Joseph Crowley képviselőnek és társainak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Levél Joseph Crowley képviselőnek és társainak
Levél Joseph Crowley képviselőnek és társainak PDF Nyomtat Email
2012 július 10., kedd 12:15

Tisztelt Crowley Képviselő Úr!
Ön és félszáz képviselőtársa által Orbán Viktornak írt levelének döntő része a Jobbikról szól és arról, hogy mit kellene tennie a miniszterelnöknek megfékezésünkre.

Először is szeretném emlékeztetni arra, hogy bennünket közel egymillió ember szavazata legitimál a magyar közéletben, amelyet 2010-ben egy demokratikus választáson szereztünk, a kutatások szerint pedig népszerűségünk azóta csak növekedett. Ugye nem akarja azt mondani, hogy a mi hazánkban ezek az emberek mind szélsőséges, rasszista polgárok lennének? Levelükkel ugyanis nem a Jobbikot, hanem ezeket az embereket sértették meg, rekesztették ki, bélyegezték meg, amely nem csupán felelőtlen dolog, de egyben komoly önmeghasonulás is, hiszen éppen az ön által hivatkozott értékeket hagyja figyelmen kívül.

Sajnálom,  hogy önöket budapesti képviseletük elfelejtette tájékoztatni: a magyar parlamenti demokráciában minden párt saját magáért felelős. Mint ahogyan mi sem írunk levelet Barack Hussein Obamának azért, amiért az elnökhöz hasonlóan demokratapárti,  a kongresszusi székért folyó versenyben június 11-én ellenfelével szemben alulmaradt Charles Barron new yorki városatya korábban kijelentette: „a Gázai övezet gyakorlatilag haláltábor, amelyben éppen olyan viszonyok uralkodnak, mint amelyeket a nemzeti szocialisták kényszerítettek a zsidókra”.

Levelükben érthetően utalnak a Rágalmazás Elleni Ligára, hiszen az az országukban működő Izrael-barát lobbikkal együtt politikai kampányaikhoz a legnagyobb összeggel járul. Így megértjük igyekezetüket, hogy szuperhatalomként e liga kedvébe kell járniuk az amerikai népet nyilvánvalóan oly mélyen aggasztó ügyekben is, mint Alföldi Róbert színházigazgató homoszexualitása.

Bennünket – és a világ népeit – viszont sokkal inkább foglalkoztat és aggaszt az, hogy önök miután tönkretették Irakot és Afganisztánt, százezrek halálát okozva, ne tegyék ugyanezt most a háborút évszázadok óta senki ellen nem indított Iránnal csak azért, mert Izrael önökre parancsolt, hogy tegyenek úgy, mintha Teherán holnap atomfegyverekkel rendelkezne. És hasonlóképpen aggasztja nemcsak az 1,3 milliárd lélekszámú muzulmán világot, de a földkerekség jóakaratú népeit az is, hogy évi 3,5 milliárd dollárral támogatják - a James Carter volt elnökük szerint is apartheid rendszert működtető - stratégiai szövetségesüket, Izraelt, amely hol Libanonban, hol Palesztinában öl meg civilek ezreit.

Amennyiben a képviselő urak a Jobbik politikájára kíváncsiak, akkor nagyon szívesen bemutatom önöknek a valóságot. Előzetesen szeretném elmondani önöknek, hogy a Jobbik programjában, törvényjavaslataiban egyetlen egy olyan pont sincs, amely ember és ember között különbséget tenne vallási vagy faji hovatartozása alapján. Sőt, mi vagyunk Magyarországon az egyetlen párt, amelyik következetesen azt képviseli, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok, törvények vonatkozzanak, és senkit ne lehessen diszkriminálni se negatív, se pozitív értelemben. Bízom benne, hogy az önökben furcsamód meglévő antidemokratikus, egyeseket politikai hovatartozásuk vagy éppen magyar nemzetiségük miatt elítélő véleményüket személyesen is sikerül megváltoztatnom. Egyúttal sikerülhetne felhívnom a figyelmüket a magyarságnak mint kisebbségnek a környező országokban a valóban lehetetlen és sovinizmustól gyötört helyzetére, valamint a csonka anyaország jelenkori kiszolgáltatott és kiszipolyozott állapotára. Meggyőződésem, hogy az önök problémaérzékenysége, az elesettekkel, a kirekesztettekkel való együttérzése megismerve a magyarság megpróbáltatásait, minden bizonnyal a mi ügyünk melletti kiállásra is ösztönözné önöket.

Üdvözlettel,

Vona Gábor
elnök-frakcióvezető
Jobbik

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások