A Jobbik felháborítónak tartja a Székely Sziget hatósági zaklatását
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik felháborítónak tartja a Székely Sziget hatósági zaklatását
A Jobbik felháborítónak tartja a Székely Sziget hatósági zaklatását PDF Nyomtat Email
2012 július 03., kedd 21:49

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője az Országgyűlés Emberi jogi bizottságának ismertette a szombaton véget ért IV. Székely Sziget hazafias tábort és rendezvényt ért román hatósági zaklatások ügyét. A katrosai Gábor Áron Szabadidőközpontban ha jelképesen is, de 72 órára újra egyesülhettek a trianoni békediktátum által szétszakított területek, hiszen a Kárpát-medence minden részéről érkeztek kulturált kikapcsolódásra vágyó fiatalok.
Sajnálatos módon a román adó-, fogyasztóvédelmi hivatalok és hatóságok szisztematikus, több órán át tartó, a rendezvényen résztvevőket megfélemlítő és a méltóságukat sértő, az ott részt vevő jóhiszemű kereskedők és szolgáltatók működését ellehetetlenítő vizsgálatokat végeztek, amelynek „köszönhetően” több kereskedőt meg is bírságoltak. Mindez a román rendőri erők kiemelt jelenlétével párosult. Az előadások, koncertek és kulturális programok ideje alatt folyamatosan cirkáló rendőrautók árnyékolták be a rendezvényt, amely ennek ellenére sok látogatót vonzott, s tartalmas kikapcsolódást nyújtott sok székely fiatalnak.

A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás kérte az Emberi jogi bizottság elnökét, a kormánypárti Lukács Tamást, hogy a Nyirő József-ügyhöz hasonlóan az Emberi jogi bizottság írjon levelet a román emberi jogi bizottságnak, kérje az ügy kivizsgálását és adjon hangot felháborodásának a nyilvánvaló diszkrimináció miatt. Az ilyen és ehhez hasonló ellenőrzések és zaklatások csak és kizárólag akkor lehetnének elfogadhatók, ha a román állam területén minden kulturális rendezvényt és tábort hasonló ellenőrzések alá vetnének. Mivel nyilvánvalóan nem erről van szó, ezért jelen esetben egyértelmű a hátrányos megkülönböztetés, és a tudatos törekvés arra, hogy az önrendelkezés útját járó közel 700 ezres székely közösség tagjait megfélemlítsék, elrettentsék attól, hogy nagyobb szabású rendezvényeken részt vegyenek, így erősítsék egymásban az összetartozás gondolatát.

Lukács Tamás bizottsági elnök válaszában jelezte, hogy amennyiben az Országgyűlés Külügyi Hivatalának jelentését megkapja, úgy megvizsgálja az ügyet, és annak fényében dönt a további lépésekről. A Jobbik kíváncsian várja, hogy az eset kapcsán milyen lépések megtételére kerül sor a székelyeket ért megengedhetetlen jogsértés kapcsán.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások