Mindenki hárítja a felelősséget a Malév csődjéért – a Jobbik további feljelentéseket tesz
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Mindenki hárítja a felelősséget a Malév csődjéért – a Jobbik további feljelentéseket tesz
Mindenki hárítja a felelősséget a Malév csődjéért – a Jobbik további feljelentéseket tesz PDF Nyomtat Email
2012 július 01., vasárnap 17:02

A Malév-vizsgálóbizottság sokadik ülése és számos érintettet meghallgatása után csupán annyi biztos: az egykori nemzeti légitársaságunk gazdasági, üzleti működésének koncepcionális hibáin nem próbáltak javítani, ehelyett minden nyereséges, jövedelmet termelő ágazatot leválasztottak róla. Maradt a veszteséges törzs.

Amikor már évek óta a csőd szélén állt a Malév, úgy döntöttek, eladják, hogy az államnak ne jelentsen terhet. Mindez úgy történt, hogy a vevő hitelt vett fel a légitársaság megvásárlásához, a hitelt pedig az amúgy is csődben lévő vállalatra terhelte. Tehette mindezt azért, mert az állam garanciát, kezességet vállalt érte. A vevőnek így semmiféle kockázata nem volt, ugyanakkor az állam nem szabadult meg a tehertől, viszont nem volt már tulajdonosa a Malévnak, és így érdemi beleszólása sem volt annak vezetésébe. Vagyis ezzel a konstrukcióval a Magyar Államot csőbe húzták. Tették ezt azok, akik tanácsolták ennek a privatizációs pénzügyi modellnek az elfogadását, és azok, akik végül meghozták a döntést erről.

Senki nem tudott eddig arra magyarázatot adni, miként tanácsolhatta azt bárki is az állam képviselőinek, fogadják el ezt a privatizációs ajánlatot, ahogyan arra sem, az állam képviselői hogyan dönthettek végül ilyen feltételekkel az eladás mellett. A tanácsadók, szakértők arra hivatkoznak, nem ők döntöttek, a döntéshozók pedig a szakértőkre, tanácsadókra mutogatnak.

A felelőst, úgy tűnik, a nyomozóhatóságoknak kell majd megtalálni. További, gazdasági nyomozásra érdemes információk derültek ki ugyanis a kapott iratokból és a meghallgatások során.

A Jobbik meg fogja tenni a megfelelő feljelentéseket, és bízik benne, hogy a nyomozóhatóságok is mindent megtesznek majd az igazság és a felelősök felderítése érdekében.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások