Az FCÖ is előhúzta a rasszista kártyát
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az FCÖ is előhúzta a rasszista kártyát
Az FCÖ is előhúzta a rasszista kártyát PDF Nyomtat Email
2012 június 22., péntek 20:29

A fővárosban tizenegy kisebbségi önkormányzat kap támogatást, köztük a Fővárosi Cigány Önkormányzat. Utóbbi plusz támogatást is igényelt a városvezetéstől, amit a Jobbik elutasítása ellenére meg is kapott. A támogatásokkal határidőre nem tudott elszámolni, majd a kétszeri felszólítás után bemutatott dokumentumok alapján kiderült, hogy a kapott összegeket nem a kijelölt célokra fordították. A fővárosi Jobbik ezek után tett feljelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya pedig nyomozást rendelt el a Fővárosi Cigány Önkormányzatnál jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Makai István, az FCÖ vezetője mai sajtótájékoztatóján azzal vádolta a Jobbikot, hogy politikai befolyással élt a rendőrség irányába, és csupán ezért folyik ellenük nyomozás. A Jobbik semmilyen ráhatással nincs a rendőrségre, az FCÖ-t és vezetőit pedig felszólítja, hogy ne presszionálja a hatóságokat kitalált rasszista vádakkal, és hagyja, hogy végezzék a munkájukat.

A Fővárosi Cigány Önkormányzat által követett retorikát már jól ismerjük Magyarországon, hiszen ezzel élt éveken keresztül Kolompár Orbán is. Az egykori cigány vezető többször jelentette ki nagy nyilvánosság előtt, hogy minden pénzzel, amit a cigány kisebbség felzárkóztatására kapott, el tud számolni, noha jelenleg különféle pénzügyi visszaélések miatt folynak ellene eljárások.

Felháborítónak tartjuk, hogy amikor cigány szervezetek ellen nyomozást indítanak, akkor ezek az egyesületek és vezetőik mintegy pajzsként használva azonnal előhúzzák a rasszista kártyát, és különböző, valótlan sérelmekre hivatkozva próbálják elterelni a büntetőeljárásról a figyelmet.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom június 12-én részt vett a többi párt fővárosi frakciójának képviselőivel együtt azon a megbeszélésen, melyet a Cigány Önkormányzat szervezett. Az FCÖ előzetes ígérete ellenére az egyeztetésen nem tudták bizonyítani, hogy a támogatást a meghatározott célokra használták fel. Ellenben többször fenyegették meg burkoltan a jelenlévőket, hogy amennyiben nem fogadják el az elszámolásukat, és nem kapnak újabb támogatást, akkor az általuk kétszázezer főre becsült fővárosi cigánysággal kell majd a pártoknak szembenézniük, mert ők nem tudják majd őket féken tartani.

A fővárosi Jobbik vérlázítónak tartja, hogy a cigány kisebbség képviselői kizárólag a jogaikra tudnak hivatkozni, azokról a kötelezettségekről viszont, amelyeket a többségi társadalom betart, ők a rasszizmus kártyája mögé bújva nem vesznek tudomást. A nekik megítélt támogatások az adófizetők pénzéből származnak, így kötelességük azzal a legutolsó forintig elszámolni, ahogy minden más kisebbségi önkormányzat teszi.

Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások