Az Európai Bizottság megtiltaná a házi lekvárfőzést is?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az Európai Bizottság megtiltaná a házi lekvárfőzést is?
Az Európai Bizottság megtiltaná a házi lekvárfőzést is? PDF Nyomtat Email
2012 június 22., péntek 09:17

Ma az Európai Bizottság három ügyben felszólította a magyar kormányt, ami alapján meg kell szüntetnünk a pálinka jövedékiadó-mentességét, változtatnunk kell a környezetvédelmi hatástanulmányokra vonatkozó rendelkezéseken, és be kell tiltanunk a tojótyúkok hagyományos ketrecekben történő tartását. További három kérdésben pedig aggályát fejezte ki, ezek a telekomadó, a kiskereskedelmi különadó és a cafeteria-rendszer átalakítása.

 

A Jobbik véleménye szerint az Európai Bizottság ismét túllőtt a célon, amit a magyar kormánynak határozottan vissza kell utasítania. Brüsszel már sokadszorra szól bele olyan szinten hazánk belügyeibe, ami teljesen szembemegy az általuk sokat hangoztatott demokratikus értékekkel és az önrendelkezés fontosságával.

 

A házilag főzött pálinkára a 2010-ben elfogadott és a Jobbik által is támogatott törvénymódosítás óta 50 liter alatt teljes jövedelemadó-mentesség vonatkozik, ha az nem kerül kereskedelmi forgalomba. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ennek a hungarikumnak, hazánk egyik legjellemzőbb termékének a saját használatra történő előállítása újra üldözött tevékenységgé váljon. Nem értjük, honnan veszik a bátorságot, hogy a saját kertben, saját gyümölcsből főzött, saját használatra elfogyasztott pálinka előállításába beleszóljon.

 

Mi lesz azzal a sok ezer megvásárolt főzőberendezéssel? Ki fogja kártalanítani azokat, akik a nehezen összekuporgatott pénzükből ebbe a legálissá váló hobbiba fektettek? Milyen ősi magyar mesterség vagy termék lesz a következő? Eljöhet, hogy brüsszeli utasításra nagyszüleink házi lekvárja után is adót kell fizetünk? A Fidesz-kormány meddig tűri még szolgai módon a brüsszeli csicskáztatást? Ezek után meri még bárki mondani, hogy nem vagyunk gyarmat?

 

A kormánytól ezekre a kérdésre várok választ.

 

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások