Szegedi: A miskolci szocialisták a marosvásárhelyi magyar képzés ellen agitálnak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Szegedi: A miskolci szocialisták a marosvásárhelyi magyar képzés ellen agitálnak
Szegedi: A miskolci szocialisták a marosvásárhelyi magyar képzés ellen agitálnak PDF Nyomtat Email
2012 június 21., csütörtök 23:36

A mai napon a megszűnés szélén álló MSZP képviselői újra úgy döntöttek, nem ülik végig a miskolci közgyűlés ülését arra hivatkozva, hogy a város fideszes vezetése nem engedte napirendre venni a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Kar befogadására irányuló szocialista javaslatot tekintettel arra, hogy az magasabb jogszabályt sért. Az eset kapcsán Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták nem rontják a közgyűlés levegőjét, egyben sajnálatosnak nevezte, amiért még egyáltalán szabadlábon vannak a város megnyomorítói.


A frakcióvezető sértődött óvodásokhoz hasonlította kivonulókat, akik még mindig nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a törvények mindenkire, még rájuk is vonatkoznak, akkor is, ha ehhez nem szoktak hozzá az elmúlt évtizedekben.


Magával a szocialista javaslattal kapcsolatban Szegedi emlékeztetett arra, hogy 2004-ben épp az MSZP kampányolt a kettős állampolgárság ellen 23 millió románnal riogatva. A szocialisták a magyar nemzet ellen elkövetett merényletsorozatot folytatják akkor is, amikor javaslatukkal arra bátorítják a román kormányt, hogy számolja fel a marosvásárhelyi magyar képzést.


Ezzel szemben a Jobbik miskolci frakciója, a párt országgyűlési képviselőcsoportja valamint európai parlamenti képviselő nevében biztosítja a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem tanárait és hallgatóit, hogy a nemzeti radikális párt a végsőkig kiáll az erdélyi magyar képzés védelme mellett, és elutasít minden olyan megnyilvánulást, ami ezt és ezzel együtt az erdélyi magyarok szülőföldön maradását veszélyezteti. – hangoztatta Szegedi Márton.


Miskolci Jobbik

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások