Újabb szemét ügy Budapesten
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Újabb szemét ügy Budapesten
Újabb szemét ügy Budapesten PDF Nyomtat Email
2012 június 21., csütörtök 22:51

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén tárgyalta a hulladékkezelési díj emelésére tett javaslatot. A Jobbik budapesti frakciója nemmel szavazott az előterjesztésre, nem fogadta el a fővárosi lakosokra kiszabott újabb terhet. A Fidesz-frakció által megszavazott nettó 2,8 %-os emelés a Jobbik szerint elfogadhatatlan, hiszen a családok így is alig tudják kigazdálkodni a rezsiköltségeiket, minden plusz kiadás megterhelő lehet számukra.

A szemétszállítási díj ez évben már másodszorra emelkedik Budapesten. Év elején a kormány intézkedésének hozadékaként, az áfa kulcs emelkedése miatt másfél százalékos drágulást szenvedtek el a lakosok. Most pedig a főváros vezetése döntött úgy, hogy húz még egyet a budapestiek így is elég szoros nadrágszíján, és újabb 2,8 %-os emelés mellett döntött.

A fővárosi Jobbik felszólítja a városvezetést, hogy az emelés helyett a közüzemi díjak mérséklését szorgalmazza, enyhítse a budapesti lakosok rezsire fordított kiadásait. Amennyiben a  Jobbik Magyarországért Mozgalom többségbe kerül a Fővárosi Közgyűlésben, a hulladékgazdálkodási díj költségelemeit teljes körűen felülvizsgálja, az indokolatlan kifizetéseket, szerződéseket megszünteti. Ezek az intézkedések a lakossági szemétszállítási díjat érdemben csökkenteni fogják.

Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások