Csaláshoz asszisztál a fővárosi vezetés?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Csaláshoz asszisztál a fővárosi vezetés?
Csaláshoz asszisztál a fővárosi vezetés? PDF Nyomtat Email
2012 június 13., szerda 20:04

A teljes cigány népesség integrálása naiv elgondolás - mondhatni a science fiction kategóriájába tartozik - , ha vezetőik is képtelenek bármilyen jogszabályt betartani, az általuk aláírt szerződésekben foglalt kötelezettségeknek nem tesznek eleget, azokat magukra nézve semmisnek tekintik. Sajátos érvelésüket érteni sem lehet, a velük kapcsolatos tényeket a többségi társadalom hibáiként, mintegy következményként fogalmazzák meg.Az eddig alkalmazott politika a cigány kisebbséggel kapcsolatban kudarcot vallott, elfogadta, és ma már jogszerűsítette sokszor törvénytelen életformájukat. A megkülönböztetés minden formájának eltörlését, a mindenkire egyformán alkalmazott törvények betartását egyedül a Jobbik követeli.

Budapest vezetése kísérletet tett arra, hogy a tizenegy fővárosi kisebbségi önkormányzattal a részükre juttatott támogatás elszámolásakor a törvényeket, a rendeleteket, a szerződésben foglaltakat betartassa. Ez egyedül a Fővárosi Cigány Önkormányzattal nem sikerült. A városvezetés pedig meghátrálni látszik, és megengedő módon a nyilvánvaló csaláshoz úgy asszisztál, hogy a jelentősen határidő után érkezett beszámolót, annak számszaki hibáit, a pénzügyi sorok közötti túlköltéseket, a jogtalan kifizetéseket hivatali szakemberekkel igyekeznek elfogadhatóvá szerkeszteni. A fővárosi Jobbik úgy véli, ha ez megtörténik, az leegyeztetett csalás.

Mindezek alapján elfogadhatatlannak tartjuk a fővárosi vezetés megoldási kísérletét, a nyilvánvaló szerződésszegés elkendőzését. A Jobbik feljelentése nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntett alapos gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Fővárosi Cigány Önkormányzatnál.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások