Szőcs politikai munkássága: kivéreztetés és liberális hegemónia a magyar kultúrában
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Szőcs politikai munkássága: kivéreztetés és liberális hegemónia a magyar kultúrában
Szőcs politikai munkássága: kivéreztetés és liberális hegemónia a magyar kultúrában PDF Nyomtat Email
2012 június 13., szerda 20:03

Úgy látszik, az Orbán-kormány tagjai még lemondani, megbukni sem tudnak tisztességesen. A huszonkét éves gyakorlatot folytatva Szőcs Géza sem képes felfele bukás nélkül, csendben távozni a közéletből, hiszen mint kiderült, a miniszterelnök főtanácsadójává lép elő. Szőcs Gézának nem kellett volna mást tennie, mint elismerni: a rá bízott felelősségteljes munkát - részben külső körülmények, főként a megszorítások miatt - nem tudta elvégezni, a liberális hegemónia megmaradt.

A Gyurcsányék alatt elfojtott magyar kultúrát ugyanis az elmúlt két év alatt szinte teljesen kivéreztette az Orbán-kormány, a korábban sikeres magyar kulturális élet összes zászlóshajója örül, ha vegetálni tud - az Operaháztól a Hagyományok Házáig. Forráshiány miatt csökkentett üzemmódban működnek a kulturális intézmények és értékes fesztiválok, romokban hever a magyar művészeti oktatás az alapfoktól a felsőoktatásig, a tehetséges fiatal művészek pedig a lehetőségek hiányában elhagyják  Magyarországot. A magyar filmipart továbbra is egy szűk, belterjes csoport irányítja, az állami közpénzeken nem készülnek történelmi filmek, a Jobbik ez irányú javaslatait leszavazták.

Szintén Szőcs Géza regnálásának "köszönhető" részben, hogy a magyarságot és a keresztény embereket sértő, a homoszexualitást népszerűsítő előadásoknak és kiállításoknak adhatott otthont a Nemzeti Színház, ahol kis híján ünnepséget szervezett a román nagykövetség Erdély elcsatolásának évfordulóján. Országunk első számú, közpénzből fenntartott színházának igazgatója ellen egyedül a Jobbik lépett fel határozottan, számtalanszor kezdeményezve Alföldi Róbert menesztését, de sem Szőcs Géza, sem a kulturális kabinet más tagja nem adta meg az esélyt arra, hogy csak egy alternatív pinceszínházban élhesse ki ösztöneit a direktor.

Az államtitkári tisztségéről ma lemondott Szőcs Géza politikai pályafutását a kudarcok sora jellemzi, ma is a korábbi liberális felfogás érvényesül a magyar kultúrpolitikában. A Jobbik jó pihenést kíván Szőcs Gézának, főtanácsadóként talán több ideje marad szunyókálni, mint azt tette az elmúlt években parlamenti ülések, díszvacsorák, előadások és interjúk alatt.

Farkas Gergely és Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselői

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások