Miskolci valóság
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 12. szombat

Villő ünnepli névnapját.
Holnap Antal, Anett napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Miskolci valóság
Miskolci valóság PDF Nyomtat Email
2012 június 12., kedd 00:05

A Miskolci Önkormányzat naponta 20 – 30 hasonló tartalmú levelet kap, (melléklet) melyből egyet most bemutatunk. Egyesületünk egy kis ízelítőt szeretne mutatni, abból a hivatali visszaélésből, mely a hatóságokat jellemzi. (nem válaszolnak, nem intézkednek) Látható, hogy tűrik, segítik azokat a folyamatokat, melyekkel a normál lakókat anyagilag ellehetetlenítik, földönfutóvá teszik, és az őrületbe hajtják.

Hiába egyértelmű, akár az áramlopás, fizetés nélküli fűtéshasználat, vízhasználat stb. A városvezetés úgy gondolkozik, hogy majd az ott lakók azt kifizetik, az, hogy többen ebbe belerokkannak az nem érdekli. Az szintén nem érdekli a városvezetést, hogy

– alkotmánybíróság is megerősítette – a lakhatás nem alkotmányos alapjog. (Aki egész életében dolgozott, azt természetesen kilakoltatják)  Néhány helyen ugyan van ellenőrzés, de a hatékonysága olyan, - érdemi intézkedés nem történik - hogy ellenőrzést követően hasonló állapotok maradnak fenn.

Hiába rendelkezik a gyermekvédelmi törvény, hiába minden előírás, inkább a jegyzőkönyveket meghamisítja a gyermekvédelmi szolgálat, gyámhivatal stb, csak nehogy intézkednie kelljen, és ezáltal normalizálódjon az állapot. A gyermekvédelmi szolgálatoknak ezek szerint az a célja, hogy a gyermekszegénység, gyermekveszélyeztetés folyamatosan nőjön, amit egyébként minden statisztika alátámaszt.

Egyesületünk tiszteletbeli Elnöke Orosz Mihály Zoltán hiába ajánlotta fel segítségét, hogy mindenféle pályázati pénz felhasználása nélkül lehet változtatni a helyzeten, (mely bizonyítékot bármikor meg lehet tekinteni Érpatakon) a város vezetőit ez nem érdekli.Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

MiskolcMelléklet:

Tisztelt Kovács László Csaba Úr!

A tv-ben láttam - és lehet, hogy személyesen is találkoztunk már -, hogy rendszeresen látogatják a közös költséggel és rezsivel hosszabb ideje tartozókat, fészekrakókat az Avason. Nagyon helyesnek tartom ezeket az akciókat lakótársaimmal egyetemben!

Diósgyőrben, az Árpád utca 6. szám alatt lakom. A mi társasházunkban is van két fészekrakó család, akik 2006 óta folyamatosan keserítik az életünket. Már közel 6. éve nem fizetnek semmilyen közüzemi díjat, közös költséget, sőt a panelprogramjukat is mi fizettük ki. Társasházunkat leamortizálták, tele vagyunk csótánnyal. Hiába próbálunk mi, többiek küzdeni a bogarak ellen, szélmalomharcot folytatunk, ugyanis tőlük jön az utánpótlás!

Adósságunk van, mert a két család több százezres tartozást halmozott fel csak a társasház felé.

Vizet, fűtést, gázt, mindent úgy használnak, mintha ingyen járna nekik. Ismerősök, rokonok, haverok járnak állandóan hozzájuk, ami önmagában még nem lenne baj, de öntörvényű magatartásukkal zavarják a nyugalmunkat. A liftet is használják természetesen, ami már olyan rossz állapotban van, hogy igen gyakran kell hívnunk a liftszerelőket.

A 7/x.- ben X Y lakik: több éve nincs villanyórája, áram viszont van a lakásban, mert lopják. Az ÉMÁSZ-hoz többször is bejelentettük, ám ők azt mondták, nem az ő áramukat lopják. Mit lehet ilyenkor tenni?!

Többször jeleztük a közös képviselőnknek, Marosi Zoltánnak (INSZOLG BT.) a problémánkat, de arra hivatkozik, hogy nem tud semmit tenni.

A MIHŐ-nek, a MIVÍZ-nek, a TIGÁZ-nak is jeleztük a gondunkat, kértük, hogy valamit tegyenek. 2 éve védi a moratórium őket. Mennyi időnek kell még eltelnie, hogy ki lehessen őket lakoltatni? Elfogyott a lakók türelme! A mai nap folyamán kézzel írott levelet dobott be valaki több lakó postaládájába, amiben jelezte, hogy a bérházat ellepték az ágyi poloskák. A csótányinvázió mellé már csak ez hiányozna! X Y  (7/x.), X.Y (5/x.) hetek óta tetvesek ráadásul.

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy ide is látogasson el, mert Diósgyőrben is nagyon sok a probléma a fészekrakókkal!

Szeretnénk, ha a gázukat leplombáznák, a vízfogyasztásukat leszűkítenék, mert nem akarunk úgy járni, hogy a tisztességesen fizetőket is sújtsa majd a vízkorlátozás miattuk.

Talán tanulnának belőle, ha egyszer végre az ő életüket is „megkeserítenék” teljes joggal (ha annyira nem is lehet, mint ők teszik velünk folyamatosan) legalább azzal, hogy ne járjon nekik ingyen szolgáltatás!  A lakásaink értéke miattuk lassan a nullához közelít, igaz, jó érzésű ember nem is költözne ide!!

Még egyszer nyomatékosítom, azt szeretnénk elérni, hogy ki lehessen őket lakoltatni, hogy végre mi, a többség nyugodtan élhessünk!!A két fészerrakós család: X.Y (Árpád u. 6. 2/x.), X.Y (Árpád u. 6. 7/x.).

Szerencsétlenségünkre sajnos olyan, saját tulajdonnal rendelkezők is vannak ebben a lépcsőházban, akik, bár munkahellyel rendelkeznek, közös költséget, rezsit fizetni azonban nem akarnak.

Nagyon kérem Önt lakótársaim nevében is, próbáljon segíteni rajtunk, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy emberhez méltóan élhessünk!                                                         

Segítségét előre is megköszönöm!Miskolc, 2012. május 18.Tisztelettel:

a társasház lakói nevében

X.Y
T. Kovács László Csaba Úr!

2012.05.20. kelt levelemre még nem válaszol.Tudom az átfutási idő 30nap,de az idő nagyon sürget mivel most már tudjuk , hogy az 5/x-ban X Y lakása telítve van ágyi poloskával , X.Y 7/x fészekrakónknál is van poloska ,+hemzseg a csótány is,a bogár írtó azt mondta nem egyszerű dolog.A hölgynek van egy gyereke , és most várandós ismét.Pénzük nincs mivel semmit nem fizetnek ,mindent a társasházra hárul, így fertőzik az egész bérházat.Olvasom , hogy ismételten ellenőrzéseket végeztek bizonyos helyeken. Legalább annyit írjon meg , hogy merre induljunk ,el míg az egész bérházat el nem fertőzik.Egyre halad fel felé.
Írtunk Kovács László doktor úrnak , de még Ő sem válaszolt.A közös képviselünk is nagyon lassan foglakozik a dolgokkal.Az idő sürget , és nem lehet várni sokat.
Válaszát nagyon várjuk , mert az egész házunk rettegésben él amióta kitudódott ez az egész dolog.

X.Y

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások