Jobbik: Oligarchák helyett miskolci vállalkozásokat támogasson a városvezetés
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Jobbik: Oligarchák helyett miskolci vállalkozásokat támogasson a városvezetés
Jobbik: Oligarchák helyett miskolci vállalkozásokat támogasson a városvezetés PDF Nyomtat Email
2012 június 11., hétfő 23:48

Miközben a miskolci vállalkozások az éhenhalás szélén állnak, a legjelentősebb beruházásokat más megyékből érkező cégek valósíthatják meg a borsodi megyeszékhelyen– hangzott el a Jobbik miskolci frakciójának hétfői sajtótájékoztatóján.
Szegedi Márton a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője a Selyemréti strand felújítása kapcsán fogalmazott meg kritikát. Mint mondta, Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő egy hónappal ezelőtt egy bejárás alkalmával még arról tájékoztatta a választókat, hogy hála a kivitelező céggel, a debreceni székhelyű Hajdú-Ép Kft-vel folytatott folyamatos egyeztetéseknek, tartható a strand átadásának júliusi határideje. Ehhez képest múlt hét pénteken már arról szóltak a hírek, hogy semmi sincs rendben, ezért a kivitelezővel a városvezetés felbontja a szerződést, a strand pedig idén sem szolgálhatja a miskolciak pihenését. Vajon hogyan egyeztetett a város a kivitelezővel, ha májusban még mindent rendben talált a Fidesz országgyűlési képviselője, júniusban pedig hirtelen szerződést bontanak az említett céggel? Mikor épül meg egyáltalán így a strandfürdő? Ki fogja állni a késedelemből fakadó anyagi veszteséget: a kivitelező, vagy a Zöld Nyíl projekthez hasonlóan most is a miskolciak nyúlhatnak a pénztárca mélyére? – tette fel kérdéseit a frakcióvezető.


Jakab Péter önkormányzati képviselő szerint mindezek mellett az egyik legfontosabb kérdés, hogy egyáltalán mit keres Miskolcon egy debreceni illetőségű cég? Vajon Kósa Lajos városában is hasonló, milliárdos volumenű beruházásokat nyernek el a miskolci vállalkozók? – érdeklődött a politikus, aki elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy miközben a miskolci vállalkozások az éhenhalás szélén állnak,a Fidesz nem őket, s ezáltal nem a helyi munkahelyteremtést támogatja megrendeléseivel, hanem hajdúsági, vagy épp hevesi cégeket.
Jakab Péter példaként említette a Soltész-Nagy Kálmán – Vörösmarty útkereszteződés korszerűsítését is, amelynek több mint 100 milliós összege akár miskolci, vagy borsodi vállalatokat is gyarapíthatott volna, mégis a Gyöngyös közeli HE-DO Kft. kapta meg a munkálatok elvégzését.


Úgy tűnik az oligarchák Miskolcon is tarolnak, miközben a helyi építőipari vállalatok tönkremennek – fogalmazott Jakab, majd felszólított a fideszes városvezetést, adják vissza a miskolci építőipart a helyi vállalkozásoknak, ezzel is támogatva a miskolciak hosszútávú foglalkoztatását.
*
SAJTÓKÖZLEMÉNY


A Selyemréti strandberuházással kapcsolatban mély meggyőződésem, hogy a
miskolci városvezetés legelső szempontja a projekt megvalósítása során a
lakosság maximális kiszolgálása és egészségének védelme. Ez a szempont
minden más szempontot megelőz, és meg is kell, hogy előzzön.
A miskolci és a Borsod megyei Jobbik vezetőinek pedig köszönöm a figyelmet,
amelyet évek óta tanúsítanak irántam. A saját tagságukkal messze nem törődnek
ennyit. A végén még az is kiderülhet, hogy a politikai ellenfeleik nemtelen
rágalmazása és a megyei alapszervezeteik sorozatos feloszlása között van
valami összefüggés.
Tisztelettel:
Csöbör Katalin
országgyűlési képviselő
Miskolc, 2012. június 11.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások