A Jobbik Ifjúsági Tagozata ellenzi a pályakezdők bércsökkentését
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik Ifjúsági Tagozata ellenzi a pályakezdők bércsökkentését
A Jobbik Ifjúsági Tagozata ellenzi a pályakezdők bércsökkentését PDF Nyomtat Email
2012 június 08., péntek 21:41

A Jobbik Ifjúsági Tagozata elfogadhatatlannak tartja Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár legújabb ötletét, miszerint a pályakezdő fiatalok kezdetben a mindenkori minimálbér 80 százalékát kapják csak fizetésként.

A magyar foglakoztatási piac egyik legnagyobb problémája a tehetséges, diplomás és szakmunkás fiatalok kiáramlása az országból. Véleményünk szerint ez a javaslat csak felgyorsítja ezt a folyamatot. Ez érinti a több nyelven beszélő diplomás fiatalokat, hiszen a következő tíz évre közel 8,5 millió nem fizikai jellegű állás keletkezését prognosztizálják Európában. A javaslat azonban főként a szakmunkás fiatalok kivándorlását fogja felgyorsítani hisz az ő alapbérük a javaslat szerint sok esetben egy közmunkás javadalmazásával lesz egyenlő. A felvetés azért is teljesen átgondolatlan, mert az a nyugat-európai bérszínvonalat veszi alapul. A hazai kezdő fizetések így is jóval az uniós átlag alatt vannak, és ezt akarja tovább csökkenteni a kormány. A javaslat legkárosabb hosszú távú hatása pedig a demográfiai adatokban fog lecsapódni, hiszen a külföldi egzisztencia megteremtésével ki fog tolódni a családalapítás is. Ez egy fogyó nemzet számára pedig életveszélyes.

 

A Jobbik Ifjúsági Tagozata ezért határozottan elutasítja a kormány ilyen irányú javaslatait és arra kéri a kormányt, hogy az átgondolatlan kijelentések helyett fáradozzon a fiatalok itthon tartásán. Jelenleg ugyanis a magyar fiatalok nagy részének sokkal vonzóbb a kivándorlás, mint a szülőföldön való boldogulás. Véleményünk szerint a valóban tartalmas gyakornoki programok és a pályakezdő fiatalokat alkalmazó vállalkozások adókedvezményei jelenthetik a megoldást.

 

Jobbik Ifjúsági Tagozat

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások