A magyar gazdatársadalomnak elege van az ígéretekből!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A magyar gazdatársadalomnak elege van az ígéretekből!
A magyar gazdatársadalomnak elege van az ígéretekből! PDF Nyomtat Email
2012 június 08., péntek 09:41

A Jobbik megdöbbenéssel értesült arról, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter sajtótájékoztatóján egyetlen konkrétumként az hangzott el, hogy az új földtörvény parlamenti vitája ismét csúszik. A Jobbik az Országgyűlésben is többször kérte számon a kormányt, és hiányolta az ágazat egészét újraszabályzó törvényt. Legutóbb a miniszterelnök maga mondta el, hogy „a Ház addig nem megy nyári szünetre, amíg nincs új földtörvény”. Ma megtudhattuk, hogy ez is csak egy újabb üres ígéret volt.
A Nemzeti Vidékstratégiához hasonlóan az új földtörvény is csak koncepciószerűen létezik, így viszont nem több mint szépen hangzó szavak összessége. A magyar vidéknek elege van az ígéretekből, valódi és azonnali megoldásokat vár el a kormánytól. Az állami földek javarészt narancsbárókhoz kerülnek, az osztrákok és más országok polgárai már egymillió hektár magyar termőföldre tették rá a kezüket, a kormány pedig mindezt tétlenül nézi.

A korábban oly sokszor ígért élelmiszeripar feltámasztása sem tart sehol, ahogyan az is bizonyítható, hogy az elmúlt két évben tovább erősödött az a tendencia, hogy az agrártámogatások egyre nagyobb hányadát viszik el a sok ezer hektáros gigaföldesurak. Csak Csányi, Nyerges és Leisztinger cégei 10 milliárd forintnyi agrártámogatáshoz és sok százmillió forintnyi területalapú támogatáshoz jutottak 2011-ben – természetesen közpénzből.

A Fidesz azt mondta, hogy nem leszünk gyarmat, a Jobbik szerint viszont ezek a számok mutatják a legjobban, hogy hazánk ma a szó szoros értelmében azzá vált.

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások