A Jobbik továbbra is elutasítja az afganisztáni háborút
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik továbbra is elutasítja az afganisztáni háborút
A Jobbik továbbra is elutasítja az afganisztáni háborút PDF Nyomtat Email
2012 június 05., kedd 23:29

A Jobbik továbbra sem támogatja azt, hogy Magyarország részt vegyen az amerikai érdekekből indított afganisztáni háborúban – jelentettem ki a parlament ülésén annak kapcsán, hogy a Fidesz-kormány újabb négy hónappal hosszabbította meg a magyar helikopter-kiképzők afganisztáni jelenlétét.

Az előterjesztői expozéban a kormány képviselője kijelentette, hogy magyar nemzeti ügy részt vennünk a katonai megszállásban. Ezzel a kijelentéssel a Jobbik Magyarországért Mozgalom kivételével az Országgyűlés valamennyi pártja egyetértett, köztük az önmagát zöldpártként meghatározó LMP is. Ez azért furcsa, mert Európa hozzájuk hasonló pártjai közül több elutasítja az iraki mellett az afganisztáni háborút is.


Említést tettem még arról is, hogy miközben a Honvédség rekord alacsony költségvetéssel kénytelen működni, addig amerikai kérésre, rengeteg pénzért, azonnal meghosszabbítjuk a katonai jelenlétünket. Azért elfogadhatatlan ez, mert eközben a honi helikopterflotta kritikus állapotban van. Az pedig különösen arcpirító, hogy mindezért a magyar áldozatvállasért az amerikai fél „ajándékként”, 100 milliárd forintért ajánl fel „ingyen” 30-40 éves, kiszuperált helikoptereket.

A Jobbik szerint az atlantista, amerikai érdekeket feltétlenül követő magatartásnak és kormányzati hozzáállásnak véget kell vetni, és a magyar katonákat azonnal haza kell hozni Afganisztánból.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások