Szegedi görög mintájú adósság-elengedést kér az EU-tól
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Szegedi görög mintájú adósság-elengedést kér az EU-tól
Szegedi görög mintájú adósság-elengedést kér az EU-tól PDF Nyomtat Email
2012 június 04., hétfő 20:49

Görög mintára a magyar államadósság felének elengedésére szólította fel Szegedi Csanád az Európai Uniót azon a sajtótájékoztatón, amit Trianon 92. évfordulója kapcsán tartott hétfő délelőtt Miskolcon.


A Jobbik Európai parlamenti képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben Nyugat-Európa a puszta létét is a megannyi magyar véráldozatnak köszönheti, addig az Európai Uniótól Magyarország nem hálát kap, hanem pofonokat. A politikus utalt az ideiglenesen kisebbségi létbe kényszerült magyarok tarthatatlan helyzetére, emberi jogainak folyamatos semmibe vételére, amely egyben az Európai Unió alapelveinek is a folyamatos megsértését jelenti. Szegedi arra kérte az Európai Uniót lépjen fel határozottan a magyarság és ezzel együtt saját elveinek a védelmében. Ennek részeként kötelezze Szlovákiát a Benes-dekrétumok illetve az államnyelvtörvény eltörlésére, valamint a magyar állampolgárságot felvevők szankcionálásának megszüntetésére, de az Európai Unió közbenjárását kérte azért is, hogy Erdélyben ne harapózhasson el az a magyargyűlölet, amelyet a román kormány Nyírő József újratemetése kapcsán gerjeszt, sokadszor játszva ki a magyarkártyát. Szegedi aggasztónak nevezte a szerb radikálisok előretörését is, amely Délvidéken a magyarellenesség újabb hullámát vetíti előre, miközben az EU még mindig szótlanul tűri a temerini fiúk bebörtönzését.
A politikus továbbra is kiállt baszk illetve dél-tiroli mintára a partiumi és a székelyföldi területi önrendelkezés fontossága mellett, de ugyanilyen fontosnak tartja azt is, hogy Belgium példáját követve mind Felvidéken, mind pedig Erdélyben megvalósuljon a magyar nyelv hivatalossá tételével a kétnyelvűség bevett európai gyakorlata.
Végezetül a Jobbik EP-képviselője arra kérte az Európai Uniót, 92 évvel a trianoni katasztrófa után a nemzetstratégiai kérdések mellett anyagi értelemben is biztosítson Magyarország számára legalább részleges jóvátételt. Az EU lobbizzon azért, hogy a 78 milliárd eurós magyar államadósság felét hitelezőink elengedjék – fogalmazott Szegedi hozzátéve, nem kérünk mást Brüsszeltől csak ugyanazt, amit Görögország megkapott – utalt a képviselő arra, hogy Brüsszel közbenjárására a bankok nemrégiben elengedték a görög államadósság felét, melynek több mint 100 milliárd eurós összege önmagában meghaladja a magyar államadósság egészét.
Az európai értékrend letéteményesének nevezett Európai Unió tartozik a magyarságnak, itt az ideje, hogy törlesszen. Ugyanakkor ennek kapcsán sem kérünk mást Brüsszeltől, csupán az egyenlő bánásmód elvének érvényesítését: ami jár a baszkoknak, ami jár Belgiumnak és Görögországnak, az járjon a magyar nemzetnek is. – zárta gondolatait Szegedi Csanád.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások