Cigányokkal erősítene a borsodi rendőrség – kevés sikerrel
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Cigányokkal erősítene a borsodi rendőrség – kevés sikerrel
Cigányokkal erősítene a borsodi rendőrség – kevés sikerrel PDF Nyomtat Email
2012 május 30., szerda 23:48

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tizenhat éve csábít cigány származású tanulókat ösztöndíjrendszerrel a rendőri pályára. Kevés sikerrel, ugyanis a mindösszesen negyvenegy támogatott közül csupán tizenöt főből lett valóban rendőr.


A téma kapcsán Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője és Jakab Péter önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót, ahol Szegedi sajnálatosnak nevezte, hogy a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság immár 16 éve zárja ki – az épp ügyeletes magyar kormány asszisztálása mellett – a nehéz anyagi körülmények között élő, de tehetséges magyar fiatalokat a támogatási rendszerből.


„Tűrhetetlen, hogy a magyar rendőrség nem pusztán tanulmányi eredmény, esetleg szociális rászorultság alapján hirdet ösztöndíjat, hanem faji, etnikai alapon” – ezt már Jakab Péter mondta jelezve, hogy a kizárólag cigány származású tanulók évi 25 ezer forint ruhasegélyt, ingyenes kollégiumi ellátást, étkezési utalványt, ingyen tankönyvet és tanszert, valamint tanulmányi eredménytől függően évente akár 48 ezer forint ösztöndíjat is kaphatnak a rendőrség egyébként is szűkös költségvetésének terhére. Arról nem is beszélve – tette hozzá –, hogy az anyagi ráfordítás ellenére az elmúlt években a mindössze negyvenegy nyertes pályázó közül csupán tizenötből lett rendőr, ami jelzi a program sikertelenségét.


A Jobbik rendvédelmi szakpolitikusa szerint eleve abszurd, hogy a 21. században egy ösztöndíjprogramban bőrszín alapján szelektáljanak, ugyanakkor jól tükrözi, hogy ma Magyarországon nem a Jobbik a kirekesztő, hanem az a Fidesz és az az MSZP, amely lehetővé tette az elmúlt években, hogy a rendőrség faji alapon biztosítson előnyt kizárólag a cigány származásúaknak az oktatás és a foglalkoztatás terén. Ez nem más, mint a magyarok kirekesztése, ami ellen a Jobbik a leghatározottabban tiltakozik – fogalmazott Jakab Péter.


A Jobbik miskolci vezetői végezetül felszólították az Orbán-kormányt, ne csak akkor határolódjon el, amikor a magyarországi etnikai, vallási vagy szexuális kisebbségeket éri vélt vagy valós hátrányos megkülönböztetés, hanem akkor is, amikor a többségi, magyar társadalmat diszkriminálják. „Ne alkalmazzon a kormány kettős mércét, határolódjon el, ha kell a saját rendőrségétől is, s kötelezze a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy szüntesse meg a magyar tanulók hátrányos megkülönböztetését, s etnikai hovatartozástól függetlenül támogassa az arra érdemes diákok rendőrré válását.”

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások