El a kezekkel az ajkai iskoláktól!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva El a kezekkel az ajkai iskoláktól!
El a kezekkel az ajkai iskoláktól! PDF Nyomtat Email
2012 május 22., kedd 22:09

A Bercsényi és a Bánki szakképző iskolák összevonásával létrehozott Ajkai Szakképző Iskola tantestülete május 16-án szavazott az intézmény fenntartóváltásáról. Sajnálatos, hogy a félretájékoztatott többség támogatta a Hit Gyülekezete fenntartóvá válását. Ennek fő oka, hogy a Fidesz–KDNP-kormány sem törvényi garanciával, sem pedig szándéknyilatkozatban nem biztosítja számukra a munkahelyeik és a tanított szakmák megtartását. A Fidesz–KDNP vezetése pedig saját nemzeti-konzervatív-keresztény szavazóit is becsapva nyíltan beáll a cionista szekta mögé.

Miután a szakképzésből a kormány év közben vonta el a normatívák egy jelentős részét, ezért a dolgozók félelmének sajnos van alapja. Ezért követeljük a kormánytól, hogy valljon színt, nyilatkozzon arról, hogy állami fenntartásban biztosítja-e az intézmény valamennyi munkahelyét és megvétózza-e a szocialista többségű ajkai városvezetés intézményátadását. Ellenkező esetben a kormánynak szembe kell néznie azzal, hogy az ő lelkükön szárad a Hit Gyülekezete térnyerése, iskoláink átjátszása, és a magyar fiatalok egy szekta karjába taszítása.

A Bródy Imre Gimnáziumért karakánul kiálltak a diákok, a szülők, a pedagógusok és az ajkai polgárok. Az intézmény megmentéséért szervezett demonstráción több százan utasították el a Hit Gyülekezetét. A szülői munkaközösség tagjai egyértelműen nemmel szavaztak, a tantestületnek is elsöprő többsége érezte úgy, hogy nem lenne jó kezekben egy cionista szekta kezében a város 50 éves múltra visszatekintő gimnáziuma.

A nemzeti érzelmű, közösségben gondolkodó emberek, az ajkai és Ajka környéki szülők, a fiatalok semleges oktatásáért aggódó pedagógusok és a politika eszközeként használt diákok alapvetően nem azért utasítják el a Hit Gyülekezetét, mert az nyilvánvalóan izraeli befolyás alatt áll, hanem azért, mert a továbbiakban is párt- és egyházpolitikailag semleges oktatást szeretnének. Ez az igényük azonban nem teljesül, amennyiben Ajka városa mindkét szakképző tagintézmény-egysége a vitatott megítélésű szekta kezébe kerül. Így Ajkán és teljes vonzáskörzetében sérül a szabad iskolaválasztás lehetősége, hiszen csak olyan intézményekben tanulhatnak a gyermekek szakmát, melyekben a fenntartónak lehetősége lenne negatív irányba befolyásolni a tanulók szellemi-erkölcsi fejlődését.

Az elmúlt napokban rengeteg megkeresés érkezett a felháborodott és elkeseredett szülők részéről, akik meg akarják menteni az iskolájukat. Éppen ezért kérjük mindazokat, akik a felnövekvő nemzedék egészséges fejlődésében, semleges oktatásában, nevelésében érdekeltek, minden lehetséges fórumon fejezzék ki tiltakozásukat demonstrációjukkal, aláírásukkal is. Bizonyítsuk be, hogy a lakosság többsége elutasítja, hogy egy szekta kezébe kerüljön gyermekeink, unokáink oktatása, nevelése.

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások