Vitézy Dávid külföldiekre bízná a magyar nevezetességek bemutatását
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Vitézy Dávid külföldiekre bízná a magyar nevezetességek bemutatását
Vitézy Dávid külföldiekre bízná a magyar nevezetességek bemutatását PDF Nyomtat Email
2012 május 18., péntek 21:29

A BKK vezérigazgatója ismét bebizonyította, hogy a magyar vállalkozásokkal szemben a külföldieket részesíti előnyben. A Budapesti Közlekedési Központ rendeletben akarja szabályozni a városnéző buszok működését, azonban az új szabályozások a külföldi cégeknek kedveznének.


A tervezett rendelet értelmében városnézést 2013-2014-től csak Euro4-es vagy ennél magasabb kategóriájú buszokkal lehetne szervezni. Ez a változtatás a magyar turistabuszokat üzemeltető cégeknek a végét is jelentheti, hiszen új buszokat kellene vásárolniuk, amit egyik évről a másikra nem tudnak teljesíteni.

Az Euro4-es motorok követelése azért is meglepő, mivel a Budapesten közlekedő BKV-buszok többsége sem rendelkezik ilyen minősítéssel, a főváros lakói így minden nap belélegzik az emiatt keletkező káros anyagokat. A Jobbik úgy véli, a BKK-nak először a saját háza táján kellene sepregetni, ott gyakorolni ezt a hirtelen jött hangyaszorgalmat, és a közel 800 elavult buszt lecserélni Euro4-es kategóriájú járművekre. Ha a BKV járművei már megfelelnek ennek a szabálynak, akkor követelhetnék ezt az így is nehéz helyzetben lévő magyar kis- és középvállalkozóktól is.

Felháborítónak tartjuk, hogy ezzel az intézkedéssel ismét a külföldről a piacra berobbanó cégek járnak jól, és hazánk, fővárosunk nevezetességeit angol és egyéb országbéli cégek mutatják be, holott a látványosságok nevét sem tudják helyesen leírni, ahogy a szórólapjaikon is látható. Az külön adalék, hogy információink szerint ennek a cégnek, nevezetesen a Big Bus Company-nak – ami a városnéző buszok magyar üzemeltetőinek ellehetetlenítésére készül – Steiner Pál MSZP-s képviselő ügyvédi irodája látja el a jogi képviseletét, aki ezzel is bizonyította, hogy a magyar helyett a külföldi érdekeket szolgálja.

A budapesti turistabuszok működésének tarthatatlan helyzetére a fővárosi Jobbik már április elején felhívta a városvezetés figyelmét, írásbeli kérdésben kérve a városnéző buszok indító- és megállóhelyeinek igénybevételének felülvizsgálatát. A válaszban említett előterjesztést a Jobbik frakciója nem fogja elfogadni abban az esetben, ha az a külföldi térfoglalók esélyét növeli a magyar vállalkozókkal szemben.

A Jobbik fővárosi frakciója felszólítja Budapest vezetését, hogy ne adjon még nagyobb teret a külföldi cégeknek, hanem támogassa a magyar vállalkozásokat, és ne hagyja, hogy fővárosunk értékeit hozzá nem értők mutassák be.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője


 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások