Kizárták az Országgyűlés vitájából Novák Elődöt a Kubatov-botrány feszegetése miatt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Kizárták az Országgyűlés vitájából Novák Elődöt a Kubatov-botrány feszegetése miatt
Kizárták az Országgyűlés vitájából Novák Elődöt a Kubatov-botrány feszegetése miatt PDF Nyomtat Email
2012 május 10., csütörtök 21:52

Lezsák Sándor az Országgyűlésről szóló törvény biztosította keretek közt végleg kitiltotta Novák Elődöt a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájából, miután a levezető elnök szerint a tárgytól eltérően beszélt a Kubatov Gábor nevével fémjelzett listázásról a Jobbik képviselője.

A Jobbik alelnöke azt fejtegette, hogy a javaslat kizárólag arról szól: utólag akarják törvényesíteni az ún. nemzeti konzultációt, melyről Jóri András adatvédelmi biztos megállapította, hogy jogszerűtlen, s ezért le is váltották őt a cikluson átnyúló mandátumának lejárta előtt. A nemzeti konzultációnak álcázott propaganda és törvénytelen adatgyűjtés igenis kapcsolódik Kubatov Gábor balatonszárszói beszédéhez, melynek kiszivárgása óta egyértelművé vált: a Fidesz pártigazgatója a párt elnökségének jóváhagyásával működteti törvénytelen adatbázisát, melyben nyilvántartják, ki melyik pártnak a szimpatizánsa.

A vitában az MSZP képviselői is többször hivatkoztak a Kubatov-botrányra, miközben a Jobbik által évek óta követelt vizsgálóbizottságot továbbra sem támogatják az ügyben, pedig már csak a szocialisták aláírásai hiányoznak ahhoz, hogy a Házszabály szerint szükséges egyötödnyi képviselői kezdeményezés összegyűljön a testület kötelező felállításához.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások