Voldemortok és oligarchák – Ki kell vizsgálni a kormány mögött álló gazdasági körök állami megrendeléseit
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Voldemortok és oligarchák – Ki kell vizsgálni a kormány mögött álló gazdasági körök állami megrendeléseit
Voldemortok és oligarchák – Ki kell vizsgálni a kormány mögött álló gazdasági körök állami megrendeléseit PDF Nyomtat Email
2012 május 08., kedd 23:07

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom, jelesül Simicska Lajoshoz és Nyerges Zsolthoz köthető társaságok állami megrendeléseinek átvilágítása érdekében.
A vizsgálóbizottság létrehozásának három alapvető célja van, ebből az egyik az előrehozott számonkérés, hiszen a kormányzati ciklus közepén az elmúlt két év gyanús ügyeit ideje lenne felgöngyölíteni, kivizsgálni különösen az építőipar, informatika, energetika, turizmus, média, reklámtevékenység, agrárium és az állami földek területén. A Jobbik emellett úgy gondolja, a választásokig hátralévő két évben minden gyanút el kell oszlatni afelől, hogy bizonyos cégbirodalmak tulajdonosai a politikai kapcsolataikat kihasználva eszköznek használják a politikát, s mértéktelen gazdasági előnyhöz jutnak ezen állami területeken. A harmadik cél, hogy a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt által fémjelzett gazdasági kör csapdájába esett kormány „kiszabadulhasson” a kelepcéből, amelyhez minden segítséget megadna a Jobbik a szükséges feltáró és vizsgálati munka lefolytatása után. Orbán Viktornak is ez állna érdekében, hiszen nehéz úgy kormányozni, ha az embert gazdasági háttér megállapodások béklyói kötik.
A Jobbik ezért bízik abban, hogy fény derül arra, hogyan könyvelhet el egy állami megrendelésekből élő magántársaság több tízmilliárd forintos árbevételt, milyen módon jutnak építési megbízásokhoz, állami földekhez egyes cégek, s hogyan alakult ki monopólium a köztéri reklámfelületeknél.

A Jobbik szerint ezen kérdések tisztázása minden párt érdeke. Orbán Viktor miniszterelnök eddig nem tudott megnyugtató választ adni arra, hogy milyen szerepet töltenek be az említett személyek, valamint a hozzájuk köthető cégek az állami megrendelések területén. Az igazi labancpolitika – mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalról – a törvényes, parlamenti keretek között történő vizsgálat elutasítása lenne, ezért a nemzeti ellenzék bízik abban, hogy jövő hétfőre összegyűlik a vizsgálóbizottság felállításához szükséges 78 aláírás.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Vona Gábor sajtótájékoztatóját az alábbiakban tekinthetik meg:blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások