A Jobbik országos elnöksége rendet tett Borsod megyében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik országos elnöksége rendet tett Borsod megyében
A Jobbik országos elnöksége rendet tett Borsod megyében PDF Nyomtat Email
2012 május 07., hétfő 23:14

A Jobbik országos elnöksége határozott lépésre szánta el magát annak érdekében, hogy a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetén belüli viszálykodás végére pontot tegyen. Az elnökség egyértelmű jelzést kíván küldeni azon jobbikos szervezetek és tagok irányába, amelyek olyan volt jobbikos vezetőket követnek és támogatnak, akik a sajtónak és Pősze Lajosnak szivárogtattak ki információkat a Jobbikról, és szervezésükkel vagy aktív támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Jobbik edelényi majálisa botrányba fulladjon Endrésik Zsolt és társainak a lövöldözése miatt.

A rend pártja nem engedheti meg, hogy a mozgalom egyik bástyájának tartott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében további hasonlóan botrányos, a Jobbik szellemiségétől idegen és távol álló eseményekre kerüljön sor, mint amilyen Edelényben történt.

A helyzet rendezésének érdekében a Jobbik országos elnöksége a pártigazgató javaslatára az alapszabály adta jogkörénél fogva feloszlatta a párt alsózsolcai, bánrévei, hódoscsépányi, kazincbarcikai, királdi, ongai, ózdi, putnoki, sajóbábonyi, szikszói és edelényi szervezeteit, valamint a további kivizsgálásig felfüggesztette a borsodszentgyörgyi, a sajószentpéteri, a sajóvelezdi, a sárospataki és az arlói szervezetek működését. Ezen túl az ügyvezető megyei elnökség két tagját, Kovács Árpádot és Vincze Tamást, illetve az ózdi és a kazincbarcikai választókerület szervezőit is azonnali hatállyal visszahívta pozíciójukból.

Az oszlatások előtt 75 szervezete volt a Jobbiknak a megyében, amelyek száma így 64-re csökkent. Egy hónapon belül kitűzésre kerül a megyei választmány tisztújító ülése, és kinevezik majd az új választókerületi szervezőket is, így remélhetőleg a megyében hamar visszatér az építkező munka a normális medrébe.

A Jobbik országos elnökségének tervei szerint negyed éven belül újra 75 szervezete lesz a Jobbiknak Borsod-Abaúj-Zemplénben, s fél év múlva a legtöbb olyan településen újra meg tud alakulni a párt helyi szervezete, ahol most megszűnt. Ehhez a Jobbik országos erősödését tekintve semmi másra nem lesz szükség, csak viszálykodástól mentes, nyugodt, kitartó, építő munkára.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások