Miskolcnak nem kell Roma Média Centrum
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Miskolcnak nem kell Roma Média Centrum
Miskolcnak nem kell Roma Média Centrum PDF Nyomtat Email
2012 május 07., hétfő 22:56

A miskolciak nem látnák szívesen városukban a Fidesz Roma Média Centrumát – hangzott el a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján.
Jakab Péter, a párt szakpolitikusa emlékeztetett arra, hogy a Fidesz által kidolgozott, és az Európai Régiók Gyűlése által 2011 novemberében az Azori-szigeteken jóváhagyott Összeurópai Roma Stratégia arra tesz javaslatot, hogy hozzanak létre Miskolcon egy európai szintű Roma Média Centrumot. A jobbikos önkormányzati képviselő szerint az intézménynek az lenne a célja, hogy roma újságírók segítségével elhitesse az európai közvéleménnyel, hogy nem az a valóság, amit a borsodi emberek nap, mint nap kénytelenek átélni, hanem az, amit majd a roma médiaszemélyiségek, jogvédők bemutatnak. A hatalom ezzel az eszközzel akarja igazolni a romastratégia keretében elköltött milliárdok helyességét – fogalmazott a politikus, aki tűrhetetlennek nevezte, hogy az MSZP után a Fidesz is újabb és újabb integrációs sületlenségekkel provokálja a többségi társadalmat.


Jakab Péter felszólította a miskolci városvezetést, hogy féléves hallgatás után végre fejtse ki álláspontját a kérdésben, s tegye egyértelművé mind az Európai Régiók Gyűlése mind pedig a stratégiát megrendelő Dr. Mengyi Roland fideszes megyei közgyűlési elnök számára, hogy Miskolc nem akar a cigánykommunikáció európai fővárosa lenni.

Ennek kapcsán a nemzeti radikális képviselő sajnálatosnak és egyben jelzés értékűnek is nevezte, hogy a Fidesz ma már nem az európai kohászatban vagy az európai idegenforgalomban szán szerepet Miskolcnak, hanem az Összeurópai Roma Stratégiában.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások