A Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága kizárta a pártból Endrésik Zsoltot és Kisgergely Andrást
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága kizárta a pártból Endrésik Zsoltot és Kisgergely Andrást
A Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága kizárta a pártból Endrésik Zsoltot és Kisgergely Andrást PDF Nyomtat Email
2012 május 05., szombat 21:04

A Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága meghallgatta a fegyelmi tárgyaláson megjelent Endrésik Zsoltot és Kisgergely Andrást, akik sajnálatosan nem voltak hajlandóak érdemben nyilatkozni arról, hogy az Endrésik Zsolt levelezőrendszeréből kiszivárgott levelek közül melyeket ismerik el valósnak és melyeket manipuláltnak. Mivel a Bizottság nem kapott érdemi cáfolatot a levelek valóságtartalmát illetően, a rendelkezésre álló egyéb információkat is figyelembe véve valósnak fogadta el azokat.

Külön kérdésre Endrésik Zsolt beismerte a Pősze Lajossal való rendszeres kapcsolattartását, amely a kiszivárgott és nem cáfolt levelek alapján nem csupán magánjellegű volt, hanem a párt belső ügyeinek kiemelt befolyásolására is kiterjedt.

A Bizottság emellett elfogadhatatlannak tartotta az edelényi majálison történt vaktölténnyel lövöldözést is, amelyről Endrésik Zsolt és Kisgergely András azt nyilatkozta, hogy azt egy Jobbiktól független hagyományőrző egyesület szervezte. A Bizottság szerint függetlenül attól, hogy hivatalosan ki vitte oda a kellékfegyvereket, az eset egyértelműen alkalmas volt arra, hogy a Jobbik társadalmi megítélését negatívan befolyásolja, ezért azoknak a jobbikos vezetőknek, akik ebben részt vettek vagy ezt eltűrték, személyesen is felelősséget kell vállalniuk a történtekért.

A meghallgatás és a bizonyítékok alapján az Etikai Bizottság a párt Alapszabálya és Etikai és Fegyelmi Szabályzata alapján nem tudott más döntést hozni, mint azt, hogy Endrésik Zsoltot és Kisgergely Andrást kizárja a Jobbikból.

Staudt Gábor, a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottságának elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások