Kinek a hibájából nem láthatjuk a kézilabda-kupadöntőket?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Kinek a hibájából nem láthatjuk a kézilabda-kupadöntőket?
Kinek a hibájából nem láthatjuk a kézilabda-kupadöntőket? PDF Nyomtat Email
2012 május 05., szombat 20:29

 

A Bajnokok Ligája fináléjában a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnost Podgoricával, a KEK-döntőben pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria a dán Viborggal küzd az első helyért. Ez óriási siker, minden magyar sportbarát büszke lehet a kézilabdás lányokra, és minden magyar sportszerető ember izgalommal várja a mérkőzéseket.

Sajnos a női kézilabda nemzetközi kupadöntőket a magyar emberek 80 százaléka nem láthatja. A probléma nem új keletű, hiszen ugyanez a helyzet már több éve fennáll a nemzetközi kézilabda-mérkőzések és egyes BL-meccsek esetében is.

A kialakult helyzetért a fő felelősség a kormányt terheli, akinek a kétharmad birtokában minden lehetősége adott a probléma megoldására, ám mégsem tett semmit.

A kormány felelőssége, hogy a magyar sportdiplomácia súlytalan, mert a sportirányítást államtitkári szinten kezeli. Sőt, a legtöbb lényeges irányítási elemet a Fidesz hatalomkoncentrációjának köszönhetően még az államtitkárságtól is elvették, és átadták a szintén Fidesz irányítás alatt álló MOB-nak. Ennek a súlytalan sportdiplomáciának köszönhető, hogy míg az EHF megbünteti az egyik magyar csapatot, mert szurkolói a meccsek előtt el merik énekelni a Himnuszt. Ugyanakkor az már nem érdekli a nemzetközi szövetséget, hogy mennyien láthatják Magyarországon a nemzetközi kupadöntőket, ahol a kézilabda-nagyhatalomnak számító Magyarország két csapata is érdekelt.

A kormány felelőssége, hogy van egy médiatörvény, amely pontosan rendelkezik az ilyen esetekről. Ennek a törvénynek sem tud érvényt szerezni a kormány, pedig a Fidesz hatalomkoncentrációjának köszönhetően az ő irányítása alatt áll a Médiatanács is. Ennek feladata lenne betartatni a törvényt.

A kormány felelőssége, hogy a közpénzekből finanszírozott MTVA, amely a közszolgálatiság jegyében szintén fideszes irányítás alatt áll, és amely 2 milliárd forintot költ egy senki által nem nézett sorozatra, pénzszűkére hivatkozva a közvetítési jogokról már nem tud megállapodni. A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli, hozzák nyilvánosságra, hogy milyen összeget volt, melyet az MTVA nem volt hajlandó kifizetni a közvetítési jogokért a jelenlegi jogtulajdonosnak.

Kijelenthető: a kormányt csak az érdekli, hogy az emberek rendesen fizessék az általuk kitalált különböző adókat. Az emberek mindennapjainak szinte már nincs olyan pillanata, amit a Fidesz ne adóztatna meg, hiszen lassan már a levegővételért is adót kell fizetni. Ám amikor az embereknek rövid időre lehetőségük lenne a sárgacsekkek nyomasztó világából kiszakadni és egy-egy magyar sportsikernek örülni, akkor a Fidesz-kormány már nem dolgozik olyan hatékonyan, mint amikor újabb és újabb megszorításokat talál ki.

Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik Sportkabinetének elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások