Nyílt levél Földesi Norbertnek, a miskolci szocialisták frakcióvezetőjének
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nyílt levél Földesi Norbertnek, a miskolci szocialisták frakcióvezetőjének
Nyílt levél Földesi Norbertnek, a miskolci szocialisták frakcióvezetőjének PDF Nyomtat Email
2012 április 30., hétfő 20:16A Jobbik miskolci frakciója az alábbi nyílt levéllel reagál a miskolci szocialisták pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra:
Tisztelt Földesi Norbert Képviselő Úr!


Engedje meg, hogy hangot adjak azon örömömnek, hogy legutóbbi sajtótájékoztatóján tűrhetetlennek nevezte a Jobbik cigánysággal kapcsolatos retorikáját. Ha ezt annak az MSZP-nek a frakcióvezetője teszi, amely igen komoly szerepet vállalt Miskolc etnikai térképének megváltoztatásában, az azt jelenti, hogy a Jobbik politikája Ön szerint is képes radikális változást előidézni mind a cigányság létszámában, mind pedig életmódjában. Tudom jól, hogy egy, a politika által négyévente nem megvásárolható, és a jelenleginél jóval kisebb létszámú roma közösség az MSZP-nek a végét jelentené, nyilván ezért tartja ez irányú törekvésünket tűrhetetlennek.


Ez ugyanakkor megerősít bennünket abban, hogy a Jobbik miskolci politikusainak a jövőben is kendőzetlenül ki kell mondaniuk az igazságot, azt, amit a miskolciak nap, mint nap kénytelenek átélni. Ki kell mondanunk - a saját és a miskolciak tapasztalatai alapján -, hogy városunkban igenis a cigányság jelentős része képtelen és nem is akar a társadalom írott és íratlan szabályai szerint élni, és ezért pont az a politika a felelős, amely évtizedek óta  – romaintegráció fedőnév alatt – milliárdokkal   jutalmazza az antiszociális életvitelt, tovább gerjesztve ezáltal a társadalmi feszültségeket. A Jobbik, amint megkapja a választóktól a felhatalmazást, azonnal hozzá fog látni ahhoz, hogy megvalósítsa azokat a szakmai alapon kidolgozott programpontjait, amelyek képesek gyors és költséghatékony módon megváltoztatni a cigányság hozzáállását a törvény, a munka és az oktatás világához.


Ennek fényében szeretném határozottan visszautasítani azon kijelentését, miszerint a Jobbik „cigányozik” a Közgyűlésben. Cigányozni a futballmeccseken szoktak, mi ezzel szemben szakmai érvekkel alátámasztva vetünk fel egy olyan, Miskolc jelenét és jövőjét alapvetően meghatározó problémát, amelyet az Ön pártja – a Fidesz cinkos hallgatása és tevőleges támogatása mellett – mindig is igyekezett nagy gonddal a szőnyeg alá söpörni. A Jobbik ezt sem eddig, sem a jövőben nem fogja hagyni, még akkor sem, ha ezért rasszistának bélyegeznek bennünket, és naponta határolódnak el képviselőinktől a Földesi Norbertek.


Tisztelettel,

Szegedi Márton
Jobbik miskolci elnök-frakcióvezető

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások