Harcol a Jobbik Otthonmentő Segélycsapata
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Harcol a Jobbik Otthonmentő Segélycsapata
Harcol a Jobbik Otthonmentő Segélycsapata PDF Nyomtat Email
2012 április 27., péntek 19:28


A Jobbikhoz közel álló aktivisták és jogi szakértők az utóbbi hetekben számos kilakoltatást akadályoztak meg. Mindezt a jogszabályi kereteken belül, ám kemény, markáns fellépéssel, az ügyletek mögött többször meghúzódó túlkapásokat feltárva érték el, más esetekben pedig kiharcolták, hogy a károsult új, életviszonyai mellett tartható megállapodást kössön hitelezőjével és így megtarthassa otthonát.

Tudjuk, hogy a kormányzat által meghatározott kilakoltatási kvóta szerint idén mintegy 12 ezer kilakoltatásra kerülhet sor, ezzel szemben a kabinet által megmenteni szándékozott lakások, házak száma ennél lényegesen kevesebb. Továbbra is nehezményezzük, hogy a leginkább elesett adósok számára meghirdetett Nemzeti Eszközkezelő segítségével is legjobb esetben csak 8 ezer ingatlan menthető meg a családok számára, azok is úgy, hogy az eddigi tulajdonosoktól tulajdonjogukat elveszik, és azzal az életszerűtlen reménnyel áltatják őket, hogy pár év múlva visszavásárolhatják a saját otthonukat.

Látható tehát, hogy ordító számbéli különbség mutatkozik a még nem is működő kormányzati „megoldások” által megmentett családok és a kilakoltatástól rettegők létszáma között. Ezért a Jobbik megpróbál minél több egyedi esetben is segíteni, ám nem úgy, hogy megpróbálja átvenni a hatóságok feladatkörét, hanem úgy, hogy összeköti a bajba jutottakat azokkal a szakemberekkel, akik képesek segítséget nyújtani nekik. Elképedve tapasztaljuk ugyanakkor, hogy olyan országban élünk, ahol a kormányzat helyett egy 17 százalékos felhatalmazással bíró ellenzéki párt által összegyűjtött szakértői csapatnak kell megpróbálnia megvédeni a polgárokat.

A Jobbik a kilakoltatással fenyegetett családok jelentkezését az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. világhálós címre várja (lehetőleg névvel, elérhetőséggel, az eset rövid, 2-3 bekezdésben történő leírásával együtt). Szakértőink mindent megtesznek a károsultakért, s ha csak pár családot otthonában tudnak tartani, feladatukat már nem vállalták hiába.

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások