A Jobbik háborút hirdet a kilakoltatásokkal szemben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 13. csütörtök

Szervác ünnepli névnapját.
Holnap Bonifác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik háborút hirdet a kilakoltatásokkal szemben
A Jobbik háborút hirdet a kilakoltatásokkal szemben PDF Nyomtat Email
2012 április 21., szombat 22:38

Az utóbbi hetekben a Jobbik szakértői több segélykérő üzenetet kaptak, mint korábban bármikor. E napokra tökéletesen láthatóvá vált, hogy óriási szakadék tátong a kormányzat által a kilakoltatástól a Nemzeti Eszközkezelő által megmenteni kívánt pár ezer devizahiteles család és a valóban utcára kerülők száma között. Utóbbiak táborát ugyanis nem csak a kabinet kilakoltatási kvótája által otthonát elvesztő, jóval több mint tízezer família gyarapíthatja, hanem egy sor más csalárd megoldás által, maffiamódszerekkel megszerzett házak, lakások eredeti tulajdonosai is.

Bár a Jobbik jogi segítséget nyújtó szakmai csapata minden egyes egyedi esetben segíteni próbál (számos esetben megakadályozva vagy késleltetve a kilakoltatást), időnként egészen képtelen esetekkel is találkozunk. Visszatérő és egészen arcátlan jelenségnek számít az, hogy a károsultak tudtukon kívül veszítik el ingatlanjukat, köszönhetően a hatályos jogi szabályozás hibáinak. Ugyanis egy rendelet szerint azokat a hivatalos iratokat, amelyeket rossz helyre vagy címre küldik, s adott esetben nem érik el a címzettet, a kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni. Emiatt fordulhatott elő, hogy a hosszabb ideig külföldön tartózkodó károsult nem kapta meg lejárt számlatartozásáról szóló értesítését, közüzemi elmaradása milliósra hízott, s mire egyáltalán értesült a bajról, ezen, a lakás értékének huszadát kitevő tartozás miatt elárverezték a tulajdonát.

Látható tehát, hogy a kormányzat által áttételesen felbátorított végrehajtók egy része olyan eszközöket is megenged magának, amelyek jogállamban elképzelhetetlenek lennének. A túlkapások megállítása a kabinet feladata lenne, e helyett azonban arra fordították energiájukat, hogy rendelkezést hozzanak azok ellen, akik megpróbálnák megakadályozni az adott esetben indokolatlan kilakoltatásokat.

A fentiek okán a Jobbik az érintett törvények módosítását kezdeményezi, példának okáért azért, hogy senki ne veszíthesse el otthonát „kézbesítési hibák” és az ingatlan értékének töredékét kitevő, amúgy kezelhető tartozások miatt, csak azért, hogy pár profitéhes társaság jobban gyarapodjon. Emellett szakértőink továbbra is mindent megtesznek, hogy megakadályozzák vagy késleltessék az érintett otthonok kiürítését, családok szétverését, hiszen a magyarság nemzetben gondolkodó tagjai e nehéz hónapokban még inkább felelősek egymásért, mint korábban.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselő

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások