Meddig lehet megélni a semmittevésből?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 12. szerda

Pongrác ünnepli névnapját.
Holnap Szervác napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Meddig lehet megélni a semmittevésből?
Meddig lehet megélni a semmittevésből? PDF Nyomtat Email
2012 április 15., vasárnap 08:54


Több mint bruttó 1 millió forintot keres havonta Rónaszékiné Keresztes Monika, és semmi nyoma nincs, hogy ezért bármilyen érdemi munkát végzett volna az elmúlt két évben. A fideszes honanya mintapéldánya azon álláshalmozó politikusoknak, akik – ha rájuk is vonatkozna az általuk szigorított Munka Törvénykönyve – átlagemberként már a munkakeresők egyre népesebb táborát gazdagítanák.

„A munkahelyteremtésen túl számos feladat vár még ránk Erzsébetvárosban, például hogy visszaállítsuk a politika morálját. Hogy megmutassuk, lehet úgy is irányítani a kerületet, hogy erkölcsileg hiteles legyen.” – nyilatkozta egy interjúban Rónaszékiné Keresztes Monika, Erzsébetváros alpolgármestere, a főváros VII. kerülete által megválasztott országgyűlési képviselő. A képviselő asszony mondatainak hitelességét némileg beárnyékolja, hogy megválasztása utána alig fél évvel kiderült, több kormánypárti képviselőtársával egyetemben törvénytelenül vett fel havi százezer forintos nagyságrendű költségtérítést.

Rónaszékiné a dupla költségtérítés nélkül sem keres rosszul: országgyűlési képviselőként és alpolgármesterként összesen több mint bruttó egymillió forint üti a markát. És hogy ezért milyen munkát végez? A parlament és az önkormányzat honlapján fellelhető adatok szerint szinte semmilyent.

A Parlamentben idén eddig csak egyszer szólalt fel négy perc erejéig. Ennél is beszédesebb önálló indítványainak száma, amely mindössze 4, azaz négy darab. Vagyis a politikus közel két év alatt négy alkalommal talált olyan ügyet, amellyel kapcsolatban szükségesnek érezte, hogy javaslattal éljen. Rónaszékiné eközben az Országgyűlés egyik legfontosabb munkacsoportjának, az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának a tagja. Összehasonlításul: a szintén e bizottságban dolgozó jobbikos politikusok közül Sneider Tamásnak 34, Vágó Sebestyénnek 35, Baráth Zsoltnak 47 önálló indítványa volt eddig.

Rónaszékiné alpolgármesteri „mutatói” is csapnivalóak. Az önkormányzati ülések jegyzőkönyvei szerint többször (egész pontosan 17-szer) hiányzott az ülésekről, mint ahányszor jelen volt (14-szer). Érdemi munkát e területen sem tudott felmutatni. Erzsébetváros olyan égető problémáival, mint például a lakókat rettegésben tartó cigánybűnözés, a közterületek gettósodása, a sokakat indokolatlanul nagy arányban sújtó lakbéremelések, vagy a helyben lakókat zavaró éjszakai hangoskodás nem foglalkozott, legalábbis ennek nincsenek látható jelei.

Döbbenetes, hogy miközben magyar emberek milliói járnak nap mint nap, hiányzás és késés nélkül munkába, ő önkormányzati és a parlamenti semmittevését büntetlenül folytathatja, ezért semmilyen fizetésmegvonásban vagy egyéb szankcióban nem részesül.

Rónaszékiné Keresztes Mónika hétgyermekes anya és feleség, emellett nyilvánvalóan kevés ideje marad politikusi feladatai ellátására. Ez emberileg érthető. Választott képviselőként azonban kötelessége lenne ellátni az ebből fakadó teendőket, és számot adni elvégzett munkájáról, mint ahogy bármely más dolgozó embernek. A jelek szerint azonban nincs miről számot adni, Rónaszékinét pedig egyáltalán nem zavarja, hogy egyik munkahelyén sem végez érdemi munkát.

Jobbik Budapest VII. kerületi Alapszervezete

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások